Romania primeste ultima transa de la Comisia Europeana

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 16:58
1321 citiri
Romania primeste ultima transa de la Comisia Europeana

Guvernul a ratificat Memorandumul suplimentar de intelegere dintre CE si Romania, ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu anuntand ca nu vor fi probleme in a primi ultima transa a imprumutului de la Comisie, in valoare de 150.000.000 de euro, potrivit NewsIn.

In sedinta de miercuri, cabinetul Boc a adoptat o OUG privind ratificarea Memorandumului suplimentar de intelegere (al patrulea addendum la Memorandumul de intelegere) intre Uniunea Europeana si Romania, semnat la Bruxelles, la 8 aprilie 2011 si la Bucuresti, la 1 aprilie 2011, la Memorandumul de intelegere dintre Comunitatea Europeana si Romania, semnat la Bucuresti si la Bruxelles la 23 iunie 2009.

"Suntem in faza finala, de primire a ultimei transe de 0,15 miliarde de euro. Banii sunt destinati pentru finantarea deficitului bugetar si rambursarea datoriei publice.

Conditiile sunt indeplinite, ele se refera la consolidarea fiscala si implementarea in continuarea reformelor (...)

Am atins aceste tinte, deci nu vor fi probleme in eliberarea acestei transe de la CE", a declarat ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu. Prin acordul cu Comisia Europeana, Romania a beneficiat de asistenta financiara in valoare de 5 miliarde de euro, structurata in cinci transe, cu maturitate medie de sapte ani.

In ceea ce priveste discutiile cu delegatia FMI, Ialomitianu a afirmat ca guvernul va incerca sa-i convinga pe reprezentantii Fondului Monetar International ca este necesara o reducere a contributiilor sociale ale angajatorilor.

"Noi vom discuta si reducerea contributiilor sociale.

Nu va fi un lucru usor, dar consideram ca mediul de afaceri are nevoie de o reducere a contributiilor sociale, dupa ce am venit cu modificarea legislatiei muncii. Nu va fi usor, dar ne batem pentru acest lucru", a mai spus ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#romania, #transa, # comisia europena, #ministrul finante, #gheorghe ialomitianu , #stiri Gheorghe Ialomitianu