Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Stimulentele trebuie sa dispara din ministere

Stimulentele trebuie sa dispara din ministere

Stimulentele acordate angajatilor unor ministere trebuie sa dispara si sa fie inlocuite cu un sistem echitabil pentru toti functionarii publici, a declarat noul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a cerut, vineri, ministrilor Finantelor si Muncii sa nu repete eroarea facuta de predecesorii lor in august, cand au acordat stimulente propriilor angajati, caracterizand acest gest drept "o sfidare" a opiniei publice.

"A fost o discutie la Guvern dupa depunerea juramantului si impreuna cu ministrul Muncii analizam aplicarea unui sistem echitabil pentru toti functionarii publici.


Adica, de exemplu, un consilier din Ministerul Finantelor trebuie sa aiba acelasi salariu ca si un consilier din orice alt minister...", a afirmat Ialomitianu, intrebat, la Interviurile Gandul , daca va taia stimulentele si sporurile date angajatilor ministerului de predecesorul sau, Sebastian Vladescu.


In continuare, intrebat din nou daca va taia stimulentele, Ialomitianu a raspuns: "Noi trebuie sa asiguram un sistem de cointeresare pentru cei care lucreaza in Finante, dar sigur ca intr-o perioada de criza nu poti sa creezi avantaje unor persoane, mai ales din gradina ta, si sa le ceri la ceilalti sa suporte masuri de austeritate. Asta a fost mesajul presedintelui si trebuie pus in aplicare (... )


Analiza se va face in functie de ce salarii sunt in Ministerul de Finante, ca am inteles ca sunt reduse, si in Ministerul Muncii, comparativ cu alte ministere. Noi trebuie sa asiguram un sistem echitabil si acest sistem de stimulente trebuie sa dispara".


Pe de alta parte, Ialomitianu a spus ca nimic din ce a fost convenit cu FMI nu va fi modificat si ca s-a revenit asupra eliminarii subventiilor la incalzire, prevazuta in acordul cu FMI, intrucat nu s-a reusit inca implementarea unui sistem de acordare a subventiilor incat acestea sa ajunga doar la persoanele cu venituri mici.


Totodata, intrebat cand va intra in vigoare inlocuirea impozitului minim cu cel forfetar, el a aratat ca se discuta in acest sens despre data de 1 ianuarie, dar ar trebui introdusa "o procedura de forfetar simplificata pentru intreprinderile mici". Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1303 ori
Citeste mai multe desprestimulente ministere ialomitianu