Veniturile sunt la 32% din PIB in Romania, in timp ce in Bulgaria ajung la 40% din PIB

Marti, 19 Octombrie 2010, ora 17:45
1084 citiri
Veniturile sunt la 32% din PIB in Romania, in timp ce in Bulgaria ajung la 40% din PIB

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, marti, la Comisia de munca a Camerei Deputatilor, ca in Romania veniturile au ramas la 32% din PIB, in timp ce in Bulgaria acestea se apropie de 40% din PIB, relateaza Mediafax.

Ialomitianu a precizat ca, in tara noastra, procentul din PIB privind veniturile la buget este un "redus", aratand ca trebuie gandit cum sa fie redusa evaziunea fiscala.

"Pot sa spun ca Romania a ramas la 32% venituri din PIB, iar Bulgaria se apropie la 40%.

Trebuie sa gandim aici cum sa reducem evaziunea fiscala.

Procentul privind venitul din PIB este un procent redus", a afirmat Ialomitianu.

El a facut aceasta precizare raspunzand la intrebarile deputatilor din Comisia de munca, care au aratat ca economia nefiscalizata a ajuns la 30-35%.

Ministrul Finantelor a mai aratat ca partidul pe care il reprezinta sustine cota unica de impozitare. Legat de cheltuielile sociale, Ialomitianu a afirmat ca nu poate sa spuna ca pensiile in Romania sunt mari, dar apreciaza ca modul de acordare a unor ajutoare sociale, mai ales la nivel local, nu s-a facut cu respectarea legii.

"Aici avem o problema. In urma controalelor facute de Ministerul Muncii s-au gasit persoane care nu au declarat venituri si au primit ajutoare.

Trebuie sa ne gandim la un mod de a vedea cine trebuie sa primeasca ajutoare sociale", a adaugat Gheorghe Ialomitianu.

El a mai spus ca Romania trebuie sa fie la un alt nivel al incasarilor din accize, aratand ca tara noastra are pentru accize o suma redusa in comparatie cu alte state. "La acciza ar trebui sa fim la alt nivel, ma refer la incasari", a adaugat ministrul finantelor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulgaria, #pib, #romania, #venituri , #stiri Gheorghe Ialomitianu