Verificarea averilor bogatilor, o manevra politica?

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 13:13
1832 citiri
Verificarea averilor bogatilor, o manevra politica?

Controlul averilor nejustificate va avea drept tinta primara bogatii prezenti in topurile miliardarilor, a spus Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, castigand, probabil, simpatia multor romani care sunt obligati sa supravietuiasca dintr-un salariu minim.

Cat de eficienta va fi aceasta verificare si cati bani ar putea aduce, avand in vedere ca persoanele din aceste topuri au afacerile la vedere, ei fiind inclusi in clasamente pe baza rezultatelor financiare ale companiilor pe care le detin si ale propriilor declaratii privind activele pe care le au, ramane insa de vazut.

Ziare.com a stat de vorba cu o parte din oamenii de afaceri vizati si a incercat sa afle care este parerea lor vizavi de aceasta decizie.

Stefan Vuza, patronul grupului SCR (Serviciile Comerciale Romane), cu avere estimata la 250 de milioane de euro in Top 300 Cei Mai Bogati Romani, facut de Capital, si de 170 - 175 de milioane de euro in Top 500 Miliardari, editat de Forbes Romania, crede ca aceste declaratii au un scop pur politic.

"Nu va avea rezultatele scontate. Legea este proasta. El zice 'hai sa impozitam 16 la suta asupra averilor care nu sunt justificate'. Dar e foarte greu de definit. Se va ajunge in instanta si parghiile avocatesti sunt nenumarate si nu se va ajunge nicaieri. Dar sunt de acord sa-l faca, sa trecem prin furcile acestea caudine. Dar ei nu fac decat chestii de politica: 'hai sa dam in astia, ca astia au bani si lumea este saraca'", a comentat Stefan Vuza, pentru Ziare.com.

Omul de afaceri clujean este de acord cu aceste verificari, insa are o conditie: dupa ce se afla cine are averi justificate si cine nu, sa nu se prezinte doar partile negative, ci si pe cei care sunt in legalitate.

Citeste mai mult pe Ziare.com.

#verificarea averilor, #ministrul finantelor, #gheorghe ialomitianu, #fisc , #stiri Gheorghe Ialomitianu