Grupul lui Gelu Tofan cere falimentul

Duminica, 16 August 2009, ora 23:46
2123 citiri
Grupul lui Gelu Tofan cere falimentul

Tofan Grup International a intrat in insolventa, la propria cerere, Tribunalul Bucuresti admitand, vineri, inceperea procedurii, urmand ca reprezentantii sai sa ceara falimentul, au declarat, pentru NewsIn, avocatii grupului.

Avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant in instanta al firmei lui Gelu Tofan, a declarat pentru NewsIn ca, dupa deschiderea insolventei, se va ajunge la faliment, din cauza ca grupul nu mai poate fi sustinut financiar.

"S-a incercat o reorganizare a grupului, dar a esuat. Majoritatea firmelor componente ale grupului au intrat deja in faliment", a adaugat Piperea. Avocatul a mai spus ca cea mai mare firma a grupului,

 

--------------------

CONSTANTIN RUDNITCHI iti recomanda 3idei.ro

--------------------

Danubiana, a intrat in faliment din 2008.

Danubiana fusese preluata de Tofan Grup in 1995. Instanta a stabilit pentru 17 noiembrie primul termen de incepere a procedurii insolventei. La aceasta data proprietarii grupului pot cere deschiderea falimentului sau reorganizarea companiei.

Tofan Grup International a fost infiintata in 1991 de catre omul de afaceri Gelu Tofan si este o companie axata pe comercializarea si distributia anvelopelor, potrivit site-ului oficial.

Gelu Tofan a intrat, in urma cu cativa ani, in vizorul procurorilor din cauza contractului de schimb "masini uzate contra anvelope". Contractul dintre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group a fost incheiat in anul 2000 si s-a derulat pana in 2004.

In acest dosar, procurorii DNA au inceput investigatii, dupa ce MApN a constatat anumite nereguli in derularea contractului privind schimbul a 4.000 de autovehicule uzate ale MApN cu 6.000 de anvelope primite de la Tofan Group.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#anvelope, #faliment, #gelu, #tofan , #stiri Gheorghe Piperea