Managerii vor raspundere profesionala

Miercuri, 20 Iunie 2007, ora 12:07
1559 citiri

Managerii din Romania vor o mai buna implementare a legii de asigurare obligatorie de raspundere profesionala, deoarece in prezent doar in patru judete din tara se realizeaza astfel de asigurari, a spus miercuri avocatul Gheorghe Piperea, partener la Piperea & Asociatii.

"Asigurarea de raspundere profesionala este menita sa garanteze o buna executie a mandatului de catre manageri. In reglementarea anterioara, managerul era obligat sa constituie, in acelasi scop, o garantie la nivelul a 10 actiuni, ceea ce era ridicol, pentru ca sunt unele societati ale caror actiuni au valoarea de 10 bani, de unde rezulta o garantie depusa de manageri de 1 leu", a explicat Piperea.

Aceasta asigurare asigura raspunderea manageriala fata de terte persoane pentru prejudicii cauzate ca urmare a unor erori, neglijente sau omisiuni savarsite in exercitarea conducerii, potrivit legii 411/2006. Asigurarea acopera sumele pe care managerul este obligat sa le plateasca pentru prejudicii - cum ar fi pierderi financiare - produse unor terti (persoane sau firme) din vina sa.

Suma asigurata reprezinta, in principiu, limita maxima pe care si-o permite compania de asigurari, insa in practica se poate stabili un nivel minim (20.000 lei sau 5.000 euro) si unul maxim (900.0000 lei sau 250.000 euro). Se poate opta si pentru o sublimita pentru cererile de despagubire. Asigurare se poate incheia pentru o perioada de un an.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)