Gigi Becali, executat silit

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 13:25
1693 citiri
Gigi Becali, executat silit
Sursa foto: Cotidianul.ro

Administratia locala din Petrosani a trimis un titlu executoriu Fundatiei Gigi Becali pentru recuperarea unor datorii de peste 260.000 de lei pentru neplata taxelor si impozitelor locale la un imobil pe care il detine in oras.

Purtatorul de cuvant al Primariei Petrosani, Nicu Tasca, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax ca inspectorii Serviciului de Taxe si Impozite au trimis un titlu executoriu Fundatiei Gigi Becali pentru recuperarea creantelor inregistrate in ultimii trei ani.

"Datoria este de peste 260.000 de lei si rezulta din neachitarea obligatiilor financiare fata de administratia locala pentru imobilul pe care Fundatia Gigi Becali il are in Petrosani?, a spus Nicu Tasca.

Acesta a adaugat ca reprezentatii Primariei au trimis titlul executoriu la sediul fundatiei din Bucuresti, de unde au si primit o confirmare de primire. Totodata, instiintarea de executare silita a fost afisata si la imobil.

Potrivit lui Nicu Tasca, in cazul in care Fundatia Gigi Becali nu va plati, urmatorul pas este executarea silita.

Datoria de peste 260.000 de lei este acumulata in perioada 2010-2012, la ea adaugandu-se un rest de plata din anul 2009, in valoare de 25.000 de lei si penalitati. Anual, Fundatia Gigi Becali ar trebui sa achite Primariei Petrosani 38.000 de lei, insa ultima plata facuta pentru acest imobil a fost in august 2011, in valoare de 20.000 de lei, suma ce a reprezentat datorii din anii precedenti.

Fundatia Gigi Becali este proprietara unui imobil in Cartierul Aeroport din Petrosani. Imobilul a fost cumparat de patronul echipei de fotbal Steaua in urma unei licitatii organizate in luna ianuarie 2007, cu intentia de a-i muta in Valea Jiului pe cei din cartierul bucurestean Grivita care nu aveau case.

La acel moment, pentru reabilitarea imobilului, Becali spunea ca a investit peste 600.000 de euro. De atunci, nimeni nu a locuit vreodata in acel bloc, pretul cu care au fost scoase la vanzare apartamentele fiind unul foarte mare, de aproximativ 30.000 de euro/locuinta.

#executare silita Becali, #fundatie Becali, #neplata taxe impozite Becali, #becali, #ONG Petrosani , #Avere