Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza"

Marti, 04 Iunie 2013, ora 18:15
2084 citiri
Becali, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza"

George Becali a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza" pentru dare de mita. Patronul Stelei ramane astfel sa execute pedeapsa pe care o avea deja din Dosarul Terenurilor.

Instanta a mai decis condamnarea lui Victor Piturca la un an de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Teia Sponte la doi ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, Alina Ciul si Radu Marino au fost condamnati la cate un an si 6 luni cu suspendare. Valiza cu 1,7 milioane euro a fost confiscata.

Dupa mai bine de cinci ani de la data flagrantului de la Cluj, cand oamenii latifundiarului au fost retinuti de DNA avand asupra lor 1,7 milioane de euro, justitia din Romania a dat un verdict final in acest caz.

Cazul "Valiza" a fost judecat de completul de cinci al Curtii Supreme, acelasi care l-a trimis pe fostul parlamentar dupa gratii in urma cu doua saptamani.

Ultimul termen, autodenuntul lui Gigi Becali

La ultimul termen al procesului Gigi Becali a fost vioara intai. Adus cu duba Politiei direct din penitenciarul Rahova, latifundiarul a recunoscut tot, relateaza Ziare.com.

El a admis ca banii erau destinati jucatorilor Universitatii Cluj, dar si ca a falsificat un contract de vanzare-cumparare a unui teren pentru a-i pacali pe anchetatori.

De asemenea, el a incercat sa ia toata vina asupra lui, absolvindu-i pe Victor Piturca, antrenorul nationalei Romaniei, si Teia Sponte, fost presedinte al Stelei, de orice vina.

Accesul de sinceritate al lui Gigi Becali are o cauza mai putin evidenta. Dupa ce s-a sfatuit cu avocatii, acesta a decis sa ii impresioneze pe judecatori pentru a primi o pedeapsa cu suspendare care sa fie contopita cu celelalte doua si care sa il scoata din puscarie.

Istoricul cazului

In ultima etapa a sezonului 2007/2008, Gigi Becali a trimis o valiza cu bani (1,7 milioane de euro) la Cluj, pentru a-i motiva pe jucatorii celor de la "U" sa joace la capacitate maxima in partida cu CFR, rivala Stelei la titlu in acel moment.

Daca "U" s-ar fi impus, Steaua devenea campioana si juca in grupele Ligii Campionilor.

Procurorii DNA au organizat insa un flagrant si i-au retinut pe cei doi oameni trimisi de Becali in Ardeal, suma de bani fiind confiscata. Pentru a-i recupera, latifundiarul a antedatat un contract de vazare-cumparare si a sustinut ca cei 1,7 milioane de euro erau pentru achizitionarea unui teren.

Procurorii nu l-au crezut si l-au trimis in judecata, acuzandu-l de dare de mita si fals in inscrisuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#condamnare Becali Valiza, #verdict proces Becali, #condamnare Piturca Valiza, #inchisoare Becali , #stiri Gigi Becali