Becali mai primeste sase luni de inchisoare - va executa trei ani si jumatate

Joi, 27 Iunie 2013, ora 18:09
2265 citiri
Becali mai primeste sase luni de inchisoare - va executa trei ani si jumatate

Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca pedeapsa lui Gigi Becali sa creasca cu sase luni de inchisoare. In consecinta, patronul Stelei va executa trei ani si jumatate. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Omul de afaceri Gigi Becali a facut scandal in sala de judecata, joi, in cadrul sedintei in care s-a luat in discutie contopirea pedepselor finantatorului Stelei, potrivit Ziare.com.

Avocatii fostului deputat cerusera ca acesta sa beneficieze de regim de detentie deschis, ceea ce inseamna ca omul de afaceri sa stea in inchisoare doar pe timpul noptii.

Mai mult, unul dintre avocatii lui Becali a cerut instantei trei ani cu suspendare pentru acesta, motivand ca este un om iubit si ca se caieste pentru faptele sale.

In schimb, procurorii au cerut insa un spor de pedeapsa de un an de inchisoare, pentru comiterea mai multor infractiuni cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional.

Miercurea trecuta, cererea lui Gigi Becali de intrerupere pentru trei luni a pedepsei a fost respinsa. Era vorba despre o potentiala suspendare a executarii. Practic, Becali ar fi iesit din inchisoare pentru trei luni, insa acestea nu s-ar fi scazut din durata totala a incarcerarii.

Gigi Becali se afla in inchisoare de pe 20 mai. Atunci a fost condamnat la doi ani de detentie in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN. Apoi, condamnarea de trei ani inchisoare cu suspendare primita anterior de el in dosarul sechestrarii de persoane a fost schimbata in pedeapsa de trei ani cu executare.

Recent, fostul politician a fost condamnat la o sentinta de trei ani cu executare in cazul "Valiza". Primele doua pedepse au fost contopite, iar acum omul de afaceri este inchis pentru trei ani.

#sentinta Gigi Becali, #Becali inchisoare , #stiri Gigi Becali