Gazonul, rusinea de la meciul Romania - Franta. Cum s-a folosit OPRISAN de fotbalul romanesc ca sa isi faca afacerile

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 21:01
3545 citiri
Gazonul, rusinea de la meciul Romania - Franta. Cum s-a folosit OPRISAN de fotbalul romanesc ca sa isi faca afacerile

Dupa meciul incheiat la egalitate, intre echipa de fotbal a Romaniei si cea a Frantei, pe Stadionul National, proaspat inaugurat, au aparut si controversele. Cei mai multi dau vina pe calitatea proasta a gazonului, numit „camp de cartofi” de presa franceza. Firma care s-a ocupa de amenajarea Arenei Nationale, Gama Verde SRL, apartine baronului Adrian Oprisan, cel care s-a ocupa si de gazonul pe care au jucat tricolorii impotriva Danemarcei, in 2003, meci terminat cu un rezultat rusinos.

Sursa foto: skycam.ro

Firma Gama Verde SRL (in calitate de subantreprenor) s-a ocupat de montarea gazonului pe Arena Nationala, fostul stadion Lia Manoliu. Compania, care apartine omului de afaceri Adrian Oprisan, s-a ocupat si de amenajarea gazonului la meciul din 2003.

Atunci gazonul a costat 21.000 de euro. Acum, pretul s-a ridicat la 70.000 de euro. O diferenta nejustificata de calitatea cel putin indoielnica a gazonului.

O alternativa ar fi fost montarea unui gazon artificial, asa cum au intentionat sa faca firmele angajate pentru San Siro. Ce-i drept, aceasta solutie ar fi fost mai costisitoare, in conditiile in care montarea unui gazon artificial depaseste cateva sute de mii de euro.

Gazonul de pe National Arena, care a cedat in prima jumatate de ora de la inceperea meciului a costat nu mai putin de 70.000 de euro, in timp ce constructia intregului stadion a presupus o investitie de 230 de milioane de euro.

Primaria Capitalei anuntase, luni, ca gazonul de pe Arena Nationala s-a deteriorat din cauza conditiilor meteo nefavorabile si ca portiunile afectate vor fi inlocuite. 

Becalli promite ca schimba gazonul

Nemultumit de calitatea stadionului, omul de afaceri Gigi Becali a promis ca va schimba terenul si ca va aduce un gazon din Olanda.

In ceea ce priveste banii, miliardarul roman sustine ca primarul Capitalei ii va returna suma cuprinsa intre 150.000 si 200.000 de euro.

Becali a mentionat ca doreste, impreuna cu actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, sa schimbe gazonul, pentru ca echipele lor sa evolueze in conditii normale in cupele europene.

"Gazonul este o piesa de schimb, il schimbi de cate ori vrei. Nu trebuie sa ne legam de asta si sa aruncam in capul primarului.

Oficialul stelist a mentionat ca noul gazon va fi adus din Olanda.

Oprisan: Este firesc ce s-a intamplat

"Imi asum raspunderea si lasati-ma pe mine sa-mi joc cartea mea (…) Gazonul va costa 150.000-200.000 de euro si va fi adus din Olanda", a mai spus Becali, pentru Mediafax.

Contactat de jurnalistii de la Evenimentul Zilei, Adrian Oprisan sustine ca „este firesc ce s-a intamplat” si ca are o intalnire foarte importanta de care trebuie sa se ocupe.

Pe site-ul propriu, www.gamaverde.ro, Oprisan sustine ca firma pe care o conduce, respectiv ca Gama Verde SRL este "o companie dinamica, cu capital integral privat infiintata in 2004, prin desprindere dintr-o companie cu traditie in domeniu, ale carei know-how si experienta le-a preluat".

"GAMA VERDE SRL a evoluat constant iar la ora actuala este lider in domeniul constructiei si intretinerii profesioniste a terenurilor sportive cu gazon natural din Romania", se arata pe site-ul firmei.

Gama Verde SRL a construit si realizat in Romania peste 20 de terenuri de fotbal de nivel national si international si a asigurat intretinerea anuala la peste 30 de astfel de terenuri, conform sursei citate. 

Lucrarile din portofoliul lui Oprisan

- 3 terenuri din Focsani, refacute total: cel principal, si doua de antrenament

- Interventia de la stadionul Lia Manoliu

- Refacerea si intretinerea terenurilor FRF de la Mogosoaia

Sursa foto prosport.ro

- Refacerea in toatalitate a terenului clubului Rapid Bucuresti

- Construirea bazei sportive de la Pro Rapid - Refacerea gazonului de pe terenul de rugby Tineretului

- Regenerarea ierbii de pe stadionul Stelei Bucuresti

 

Sursa foto: sport.ro

Conform datelor raportate la Ministerul Finantelor Publice, cifra de afaceri a Gama Verde a scazut, anul trecut, la 1,14 milioane de lei de la 4,85 milioane de lei in 2008, an in care firma a avut cele mai mari venituri de la infiintare.

In ceea ce priveste profitul, in 2008 firma lui Oprisan a raportat un profit brut de 693.519 lei, in timp ce anul trecut rezultatul brut obtinut de Gama Verde a ajuns la 23.056 de lei.

Vezi cum arata Arena Nationala

#afaceri oprisan, #afaceri stadion national, #arena nationala, #becali, #meci romani franta, #oprisan, #stadion , #stiri Gigi Becali