Gigi Becali, nemultumit de despagubirile propuse pentru un teren din Pipera

Sambata, 15 Ianuarie 2011, ora 16:24
2291 citiri
Gigi Becali, nemultumit de despagubirile propuse pentru un teren din Pipera

Finantatorul clubului de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, nu s-a declarat de acord cu despagubirea de 300.398 de lei acordata de o comisie din Primaria Capitalei, condusa de primarul Sorin Oprescu, pentru un teren de 1.733 mp pe unde va fi largita Soseaua Pipera, informeaza NewsIn.

Nici nepotul sau, Lucian Mihai Becali, nu a fost de acord cu despagubirea de 200.381 de lei, propusa pentru un teren de 1.156 mp aflat in aceeasi zona, conform documentelor municipalitatii.

Potrivit legii, exproprierea pentru aceste terenuri intra in vigoare si fara acordul proprietarilor, acestia putand insa sa obtina sume mai mari in Justitie.

Pentru obiectivul de investitii "Supralargire Soseaua Pipera" vor fi expropriate 28 de proprietati, suprafata totala de teren fiind de 8.919 mp, din care doar 129 mp sunt ocupati de constructii.

Cea mai mare despagubire propusa pana acum de Primarie este de 1,54 milioane lei pentru un teren de 432 mp apartinand OMV, iar cea mai mica, de 1.926 lei pentru 10 mp de teren.

Proiectul municipalitatii bucurestene vizeaza largirea la sase benzi a Soselei Pipera, intre Calea Floreasca si calea ferata Bucuresti - Constanta, precum si construirea unui pasaj la intersectia Soselei Pipera cu B-dul Barbu Vacarescu.

Supralargirea va facilita accesul in Bucuresti de pe DN 1, dar si de pe viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov. 

#becali, #expropriere, #pipera, #teren , #stiri Gigi Becali