Gigi Becali rasufla usurat. Recursul din dosarul "Valiza" se amana o luna

Luni, 25 Martie 2013, ora 11:38
1802 citiri
Gigi Becali rasufla usurat. Recursul din dosarul "Valiza" se amana o luna

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat luni pentru 22 aprilie judecarea recursului declarat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in dosarul 'Valiza' in care deputatul George Becali a fost achitat in aprilie 2012 pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

La primul termen al recursului, instanta a constatat ca George Becali, Teia Sponte si Alina Florentina Ciul nu si-au angajat avocati. De asemenea, Victor Piturca a lipsit de la proces, el fiind cu echipa nationala de fotbal in Olanda.

"Domnilor judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, vreau sa va spun ca nu mai vreau sa dau nicio declaratie in acest dosar. Poate ma razgandesc, dar deocamdata nu mai vreau sa dau declaratii in dosar", le-a spus Becali celor cinci judecatori din completul de judecata, condus de presedintele ICCJ, Livia Stanciu.

Procurorul de sedinta a fost si el de acord cu amanarea procesului, avand in vedere ca cei trei inculpati trebuie sa fie reprezentati de avocati.

"Dreptate si lumina" pentru Becali in sala de judecata

La iesirea din sala de judecata, George Becali le-a citit ziaristilor pasaje din Constitutie.

"Va dau cuvantul meu de onoare ca nu imi displace sa vin aici, pentru ca aici trebuie sa fie adevarul, dreptatea, lumina si justitia in Þara Romaneasca. Daca vad ca este dreptate, o sa vin la fiecare termen", a afirmat Becali.

In aprilie 2012, George Becali, Victor Piturca, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul si Radu Gheorghe Marino au fost achitati de un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa DNA a declarat recurs.

In decembrie 2008, finantatorul Clubului Steaua, George Becali, si antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Victor Piturca, au fost trimisi in judecata de procurorii DNA.

In acelasi dosar, au mai fost trimise in judecata alte patru persoane: Teia Sponte, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al FC Steaua Bucuresti SA, acuzat de complicitate la dare de mita; Ciul Alina Florentina, avocata in cadrul Baroului Bucuresti, acuzata de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte); Marino Gheorghe Radu, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie si fals in inscrisuri sub semnatura privata (doua fapte) si Volcinschi Raul, acuzat de favorizare a infractorului in legatura cu infractiunile de coruptie.

Potrivit DNA, pe 11 mai 2006, George Becali, in calitate de finantator si actionar al FC Steaua Bucuresti SA, i-a promis fiecarui jucator de fotbal al CF Gloria 1922 Bistrita sume de bani cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro, pentru ca acestia sa isi apere corect sansele de joc in meciul cu echipa FC Rapid Bucuresti, programat la 12 mai 2006, in etapa a 27-a din Campionatul National de Fotbal-Divizia A.

Intr-o actiune separata, in perioada 4-7 mai 2008, George Becali le-a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de fotbal de la clubul Universitatea Cluj aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campionatului National de Fotbal - Liga I (aproximativ 100.000 euro pentru fiecare), pentru ca acestia sa isi apere corect sansele de joc in meciul cu echipa CFR Cluj din 7 mai 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recurs dosar Valiza, #amanare dosar Valiza, #procese Becali , #stiri Gigi Becali