Stizo vrea sa vanda actiunile de la mai multe firme, printre care Arcom, controlata de Gigi Becali

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 18:35
3248 citiri
Stizo vrea sa vanda actiunile de la mai multe firme, printre care Arcom, controlata de Gigi Becali

Compania de constructii Stizo Bucuresti vrea sa vanda participatiile detinute la mai multe firme, printre care Arcom, controlata de omul de afaceri Gigi Becali, unele dintre acestea fiind considerate investitii nefunctionale pentru ca nu au obtinut profit si nu au acordat dividende in ultimii ani.

Stizo vrea sa vanda actiunile detinute la Arcom, Arcom International, ABC Asigurari Reasigurari, Stizo Dobrogea si FIMT, operatiune aprobata de actionari la sfarsitul anului trecut, conform unui anunt al companiei.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Stizo detine 0,22% din capitalul Arcom.


Contactat de MEDIAFAX, presedintele CA al Stizo, Dan Ene, a afirmat ca unele dintre aceste firme nu au obtinut profit in ultimii ani sau nu au acordat dividende, reprezentand astfel "investitii care nu functioneaza".


Actionarii Stizo, mai multe persoane fizice, au hotarat in octombrie 2009 si vanzarea actiunilor detinute la o alta firma, Stizolyth, la valoarea nominala, de 344 lei/ unitate, decizia fiind concretizata ulterior prin cedarea a 100 din cele 150 de titluri, potrivit lui Ene.


Stizo a vandut grupului francez Vinci, in 2008, opt firme din domeniul constructiilor, preluate prin intermediul companiei G+H Montage Stizo.


Firmele care au facut obiectul tranzactiei sunt sunt Stizo Nuclear, Stizo Teleorman, Stizo T.H.I, Stizo Vest, Stizocon, Stizovil, Trustul de lucrari speciale Pitesti si Stizo Industrial Services.


G+H Montage Stizo detine si circa 5% din capitalul Stizo SA.

 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #arcom, #becali, #firme, #vanzare , #stiri Gigi Becali