Goldman Sachs este investigata pentru posibila manipulare a pietei valutare

Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 17:24
1224 citiri
Goldman Sachs este investigata pentru posibila manipulare a pietei valutare

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari banci de investitii la nivel mondial, este investigata de autoritatile americane de reglementare pentru posibila manipulare a cursurilor de schimb valutar.

Autoritatile analizeaza activitatile de trading si comunicatiile din banca, legate de stabilirea ratelor de schimb valutar, a anuntat Goldman Sachs, care coopereaza in cadrul investigatiei, relateaza Bloomberg.

Cel putin opt banci, intre care Citigroup si JPMorgan Chase, au anuntat ca sunt anchetate de autoritatile care verifica activitatile de pe piata valutara, unde zilnic au loc tranzactii de 5.300 miliarde de dolari.

Citigroup, JPMorgan si Barclays au suspendat sau au trimis in concediu unii dintre cei mai importanti traderi. Nimeni nu a fost pus sub acuzare, in cadrul investigatiilor care au loc.

Totodata, Rezerva Federala analizeaza anunmite exceptii legislative sau de reglementare care au permis bancilor, intre care si Goldman Sachs, sa tranzactioneze si sa detina materii prime precum petrol, carbune si metale, a declarat luna trecuta o sursa apropiata situatiei.

Bloomberg News a relatat in luna iunie ca dealeri valutari au facut schimb de informati legate de pozitiile adoptate, prin intermediul mesajelor instant, au efectuat tranzactii proprii inainte de ordinele clientilor si au incercat sa manipuleze cursurile de schimb.

#investigatie Goldman Sachs SUA, #manipulare piata valutara, #Goldman Sachs piata valutara, #Goldman Sachs manipulare valute , #Investitii