Austeritatea s-a instalat si in "casele mari": Goldman Sachs si-a ales directorii pentru 2012

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 10:15
1058 citiri
Austeritatea s-a instalat si in "casele mari": Goldman Sachs si-a ales directorii pentru 2012

Goldman Sachs, a cincea cea mai mare banca din SUA prin active si-a numit cel mai mic grup de directori din 2008 si pana in prezent care sa-i gestioneze activitatea, intrucat compania se confrunta cu venituri in scadere.

Firma a numit 261 de persoane in consiliul director cu 19% mai putin fata de anul trecut, cand pe lista se aflau 361 de directori de gestionare, potrivit Bloomberg..

Presedintele Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a precizat ca in aceasta saptamana compania urmeaza sa disponibilizeze 1000 de angajati intrucat se confrunta cu o scadere drastica a veniturilor.

Mai mult, in primele noua luni ale anului, Goldman Sachs a scazut per total salariile angajatilor cu 10 miliarde de dolari care includeau "bonusuri si beneficii", echivalentul a 292.836 de dolari pentru fiecare angajat.

"Tot ce putem face pentru a sport valoarea afacerii noastre este sa angajam oameni buni din intreaga lume", declara Blankfein pe 15 noiembrie la o conferinta a investitorilor din New York, gazduita de Bank America Corp.

Compania numeste anual directori generali si isi alege angajatii in cel mai inalt statut, ca parteneri ai firmei in anii pari.

Cu toate ca directorii generali sunt platiti mai bine decat angajatii juniori, acestia nu beneficieaza de bonusul special rezervat doar partenerilor companiei.

Directorii generali nou alesi vor intra in functie de la 1 ianuarie 2012.

#directori goldman sachs, #angajati goldman sachs, #disponibilizari goldman sachs , #Joburi