Africa de Sud a fost invitata sa se alature grupului BRIC al marilor economii emergente

Vineri, 24 Decembrie 2010, ora 12:53
1300 citiri
Africa de Sud a fost invitata sa se alature grupului BRIC al marilor economii emergente

Africa de Sud a fost invitata oficial sa se alature grupului BRIC al marilor economii emergente, alaturi de Brazilia, Rusia, India si China, a declarat vineri ministrul chinez de externe Yang Jiechi, citat de Bloomberg.

Presedintele chinez Hu Jintao a trimis o scrisoare omologului sau sud-african Jacob Zuma, prin care acesta este invitat sa participe la cea de-a treia reuniune a sefilor de stat din grupul BRIC, organizata avea loc anul viitor in China, se arata intr-un comunicat al ministerului de externe de la Beijing.

Africa de Sud, cu o populatie de 49 de milioane de locuitori, genereaza circa o treime din produsul intern brut al continentului african de la sud de Sahara.

Zuma a promovat legaturi politice si comerciale mai stranse cu BRIC, efectuand vizite de stat in fiecare dintre aceste tari din luna mai a anului trecut, cand a fost investit.

Ministrul sud-african al comertului Rob Davies a declarat saptamana trecuta ca Africa de Sud a cerut sa adere la grupul BRIC datorita importantei sale in Africa, marimea economiei si populatia fiind cu mult mai reduse decat in cele patru mari puteri emergente.

Termenul de BRIC a fost folosit pentru prima data in anul 2001 de economistul Goldman Sachs Jim O'Neill pentru a descrie cele patru tari cu cele mai puternice economii emergente din lume, care vor depasi impreuna, pana in 2020, produsul intern brut al Statelor Unite.

Liderii BRIC au cerut, la prima reuniune oficiala organizata anul trecut de Rusia, ca economiile emergente sa aiba mai multa putere de decizie in cadrul institutiilor financiare internationale si ca sistemul monetar global sa devina mai diversificat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#africa sud, #bric , #stiri Goldman Sachs