Amenzile aplicate de autoritatile britanice de pe pietele financiare au urcat la valori record

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 15:30
919 citiri
Amenzile aplicate de autoritatile britanice de pe pietele financiare au urcat la valori record

Amenzile aplicate companiilor si persoanelor fizice de catre autoritatile britanice de supraveghere a pietelor financiare au crescut in acest an de aproape trei ori comparativ cu 2009, la valoarea record de 89 de milioane de lire sterline (103,9 milioane euro), potrivit Financial Times, anunta Mediafax.

Autoritatea pentru Servicii Financiare a sanctionat bancile JPMorgan si Goldman Sachs cu cele mai mari amenzi din istoria institutiei.

Suma totala a penalitatilor a urcat de la 35 de milioane de lire sterline (40,8 milioane euro) in 2009 la 89 de milioane de lire in acest an.

Totodata, autoritatea a interzis in 2010 unui numar de 60 de persoane sa desfasoare activitati in sectorul financiar, a efectuat perchezitii la sediile mai multor companii financiare mari si si-a vazut aprobata prima cerere de extradare.

"Industria in sine nu este foarte populara, iar in aceste conditii autoritatile trebuie sa actioneze sau sa fie vazute actionand", a afirmat Jonathan Herbst, analist la Norton Rose.

Amenzile record vin intr-un moment in care Autoritatea pentru Servicii Financiare se pregateste de desfiintare.

Cadrele institutiei vor trece, insa, la o noua structura, Autoritatea pentru Piete si Protectia Consumatorului.

Institutia isi limiteaza, in prezent, jurisdictia doar asupra cazurilor de frauda sau inselaciune.

JPMorgan a primit o amenda de 33,3 milioane de lire sterline (38,8 milioane euro) in iunie, pentru ca nu a reusit sa tina fondurile clientilor in conturi separate.

Goldman a fost amendata cu 17,5 milioane de lire (20,4 milioane euro).

#banci, #sanctiuni, #amenzi , #stiri Goldman Sachs