Bancherii de pe Wall-Street stau cu frica disponibilizarilor

Luni, 11 Iulie 2011, ora 13:23
1508 citiri
Bancherii de pe Wall-Street stau cu frica disponibilizarilor

Bancherii de pe Wall-Street se asteapta la concedieri, in contextul in care economia Statelor Unite ale Americii se afla la un pas de faliment. 

SUA este amenintata cu intrarea in insolventa iar rezultatele financiare dezastruoase sunt principalele doua motive care ii fac pe analistii americani sa se astepte la concedieri, in randul bancherilor de pe Wall Street, scrie Cotidianul.

Analistii anticipeaza ca profitul Goldman Sachs va scadea considerabil dupa ce actiunile si bondurile au urmat o panta descendenta in ultimele trei luni. Goldman Sachs a anuntat deja ca are in vedere concedierea unui numar de 230 de angajati, pana la sfarsitul acestui an.

In ultimele luni, mai multe banci americane au facut deja disponibilizari si putine sunt increzatoare ca economia isi va reveni in urmatoarele sase luni, mai spune publicatia amintita.

Fondul Monetar International a avertizat cu privire la "socul sever" pe care l-ar putea inregistra pietele financiare in situatia in care Statele Unite nu adopta rapid o modificare a limitelor de imprumut, astfel incat sa poata sa acceseze in continuare bani din resursele internationale.

In cadrul raportului anual cu privire la politica economica a SUA, FMI-ul a citat "rezultatele fiscale nefavorabile" ca fiind unul dintre principalele pericole la adresa stabilitatii economica a SUA, informeaza Financial Times.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#concedieri wall street, #disponibilizari angajati wall street, #disponibilizari, #sua faliment , #stiri Goldman Sachs