Bancile de investitii au ales casa de compensare pentru platforma bursiera Turquoise

Miercuri, 18 Aprilie 2007, ora 11:38
1036 citiri

Un grup de banci de investitii ce construiesc o platforma bursiera pan-europeana, care va functiona independent de bursele existente, a anuntat miercuri ca au selectat grupul EuroCCP pentru a oferi servicii de compensare si decontare, relateaza Reuters.

Bancile de investitii - Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank,Goldman Sachs, Merrill Lynch, Morgan Stanley si UBS - au declarat in seprembrie 2006 ca planuiesc crearea unei platforme de tranzactionare pan-europene, denumita Project Turquoise, prin care se pot evita bursele precum London Stock Exchange sau Euronext.

Miscarea este un raspuns la directiva europeana MiFID (Directiva privind Pietele de Instrumente Financiare), care, conform analistilor, va avea drept efect atragerea lichiditatii din sectorul bursier catre sectorul bancar, urmand a fi aplicata incepand cu 1 noiembrie 2007.

MiFID are drept obiectiv crearea unei piete pan-europene pentru produsele financiare.

EuroCCP va opera in parteneriat pentru activitatea de decontare cu divizia de servicii pentru tranzactii globale a grupului Citi, au anuntat bancile de investitii intr-un comunicat.

"Aceasta decizie permite platformei Turquoise sa se apropie si mai mult de realizarea obiectivului privind reducerea substantiala a costurilor compensarilor si decontarilor tranzactiilor de capital", au afirmat bancile in comunicat.

Tendinta de consolidare in industria bursiera este alimentata de necesitatea de a oferi investitorilor posibilitatea de a realiza schimburi pe plan transfontalier, de presiunea pentru reducerea tarifele de tranzactionare si de aparitia de tehnologie de noua generatie, ce au fortat scaderea preturilor.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)