Bancile isi penalizeaza directorii: Seful Goldman Sachs va primi un salariu de 64 de ori mai mic

Duminica, 29 Martie 2009, ora 14:10
1616 citiri
Bancile isi penalizeaza directorii: Seful Goldman Sachs va primi un salariu de 64 de ori mai mic

Salariul directorului general al grupului american Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a scazut in 2008 de 64 de ori, la 1,1 milioane de dolari, de la 70,3 milioane de dolari in anul anterior, in urma pierderilor inregistrate de banca in urma crizei financiare, transmite Reuters.

Goldman Sachs, a cincea banca americana, a anuntat ca valoarea totala a compensatiilor incasate de Blankfein anul trecut a fost de 1,1 milioane de dolari, in scadere cu 98,4% fata de suma de 70,3 milioane de dolari obtinuta de director in 2007.

Salariul de baza al sefului institutiei a fost de 600.000 de dolari anul trecut, la care nu s-au adaugat bonusuri sau alte compensatii suplimentare.

Diferenta pana la 1,1 milioane de dolari a fost incasata din compensatii in actiuni restrictionate (bonificatii in actiuni care urmeaza sa fie emise) obtinute in anii anteriori, cheltuieli suportate de banca generate din utilizarea automobilelor companiei si plati catre serviciile de sanatate asigurate de institutie.

Goldman Sachs a anuntat compensatiile lui Blankfein intr-o nota sumara transmisa vienri catre Securities and Exchange Commission, autoritatea americana de reglementare a burselor.

Banca a primit, in octombrie, ajutoare de stat sub forma unei infuzii de capital de zece miliarde de dolari de la guvernul Statelor Unite, iar una dintre conditiile sprijinului a fost plafonarea castigurilor directorilor executivi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banca, # executiv, # criza, # goldman , #stiri Goldman Sachs