Bursele europene deschid in urcare, datorita rezultatelor peste asteptari afisate de companii

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 10:56
1255 citiri
Bursele europene deschid in urcare, datorita rezultatelor peste asteptari afisate de companii

Actiunile europene s-au apreciat miercuri pana la nivelul maxim al ultimelor doua saptamani, in contextul in care castigurile peste asteptari afisate de Intel, Johnson & Johnson si Goldman Sachs au calmat investitorii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Indicele FTSEurofirst 300, al principalelor actiuni europene, a avansat cu 1%, la 848,80 puncte, castigand teren pentru a treia zi consecutiv.

Bursa din Londra a deschis sedinta de miercuri in urcare, indicele Footsie-100 avansand cu 0,35%, la 4.251,91 puncte.

Indicele Dax, al bursei din Frankfurt, a crescut cu 0,37%, la 4.799,25 puncte, in timp ce, la bursa din Paris, indicele CAC 40 a castigat 0,74%, la 3.104,95 puncte.

Actiunile din sectorul tehnologic au inregistrat cele mai semnificative castiguri, indicele tehnologic DJ STOXX avansand cu 2,5%. Actiunile Alcatel-Lucent s-au apreciat cu 5,8%, Infineon cu 4,5% si STMicroelectronics cu 5%.

Rezultatele trimestriale si perspectivele prezentate de Intel Corp au depasit estimarile analistilor, pe fondul unei cereri mai puternice de computere, in special in Asia.

Johnson & Johnson si Goldman Sachs au prezentat, de asemenea, rezultate peste asteptarile pietei.

Insa rezultatele Goldman nu sunt neaparat un indiciu pentru performantele bancilor in general, a declarat Marie-Pierre Peillon, analist in cadrul Groupama Asset Management.

Bancile au avut o evolutie pozitiva, actiunile BNP Paribas s-au apreciat cu 1,2% si actiunile Deutsche Bank cu 1,3%. 

#companii, # burse, # investitori, # actiuni , #stiri Goldman Sachs