Ce legatura exista intre seful Goldman Sachs si seful FED

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 12:45
1534 citiri
Ce legatura exista intre seful Goldman Sachs si seful FED

Goldman Sachs a beneficiat de fonduri publice, din partea guvernului american, spre deosebire de Merrill Lynch si Lehman Brothers, care s-au prabusit, grav afectate de criza. Concurentii Goldman Sachs pun sub semnul intrebarii sprijinul financiar primit de gigantul american in conditiile in care liderul Goldman Sachs, Lloyd C. Blankfein, a fost coleg de facultate la Harvard cu Ben Bernake, actualul sef al Trezoreriei americane. 

Bear Stearns si Lehman Brothers, concurentii Goldman Sachs si Morgan Stanley nu au fost ajutate de autoritatile americane, care erau reprezentate de fostul coleg de la Harvard al lui Blankfein, Ben Bernanke, si de fostul sau sef de la Goldman Sachs, Henry Paulson, scrie businessmagazin.ro.

Acum Goldman Sachs a anuntat ca pregateste bonusuri in valoare de peste 11 miliarde de dolari. Astfel, fiecare din cei 30.000 de angajati ar primi aproximativ 400.000 de dolari, potrivit businessmagazin.ro.

Blankfein administreaza divizia de trading a Goldman Sachs din 1984. Aceasta este cea mai importanta contributoare la veniturile de 23,2 miliarde de dolari pentru primele sase luni ale anului pe care le-a inregistrat Goldman Sachs.

#Goldman Sachs, #fed, #criza, #fonduri publice, #m , #stiri Goldman Sachs