Cum se distreaza fratia secreta a bancherilor de pe Wall Street?

Luni, 17 Ianuarie 2011, ora 10:35
1368 citiri
Cum se distreaza fratia secreta a bancherilor de pe Wall Street?

Fratia bancherilor de pe Wall Street, "Kappa Beta Phi", fondata inainte de 1929 si ascunsa de ochii publicului, a gazduit pe 13 ianuarie cina anuala de initiere pentru noi membri, unde invitatii au fost "distrati" cu un film inregistrat acum cativa ani de angajatii defunctei Lehman Brothers, transmite Mediafax.

Surse participante au descris, pentru Bloomberg, sub protectia anonimatului, detalii ale evenimentului de joi.

"Un chel in smoking a intrat in holul hotelului St. Regis din Manhattan, a mormait ceva catre un steward si a fost apoi condus la un lift. A fost urmat de o femeie cu o caciula de blana cat o lustra, apoi de un barbat intr-un pardesiu, care isi umezea buzele in timp ce trecea pe sub tavanul decorat cu heruvimi", scrie Bloomberg in articolul intitulat "Societatea secreta de pe Wall Street initiaza membri cu o filmare de la Lehman".

Kappa Beta Phi, fondata inainte de crash-ul din 1929 al burselor, a numarat printre membri unii dintre cei mai importanti directori si bancheri de pe Wall Street si, implicit, oficiali guvernamentali insarcinati cu reglementarea sistemului financiar sau a economiei.

Dintre cei initiati in acest an in randurile fratiei sunt mentionati Josh Harris, senior managing director la Apollo Global Management, si Paul Parker, director de fuziuni si achizitii la Barclays Capital New York.

Harris este pe locul 655 in topul Forbes al miliardarilor, iar Parker a condus pana in 2008 divizia de fuziuni si achizitii a Lehman Brothers.

Conform traditiei clubului select, cinele de initiere presupun ca "bobocii" sa "distreze" membrii. Parker a iesit la rampa cu un scurt film inregistrat cu cativa ani in urma de colegii sai de la Lehman in timp ce umpleau o "capsula a timpului". O capsula a timpului reprezinta o enciclopedie de obiecte si/sau informatii cu valoare istorica, avand de obicei rolul de instrument de comunicare cu urmatoarele generatii si cu arheologii, antropologii si istoricii din viitor.

Directorul general al American International Group, Robert Benmosche, care a anuntat in octombrie ca face tratament pentru cancer, a fost de asemenea prezent. Sursele citate l-au caracterizat drept "energic".

Reprezentantii Apollo si Barclays au refuzat sa faca comentarii privind prezenta lui Harris si Parker la eveniment, iar mesajele email trimise de jurnalistii Bloomberg catre membrii Kappa Beta Phi nu au primit raspuns.

Fratia nu a fost intotdeauna impotriva publicitatii. In 1930, o serie de articole din Wall Street Journal anuntau membrii si initiatii clubului, iar un material de presa mentiona un "comitet de publicitate".

Printre titlurile de prestigiu acordate de organizatie se numara "grand swipe", "grand smudge" si "grand loaf", potrivit unui articol din 2009 al WSJ.

Un asa-numit grand loaf a fost Herbert F. Boynton, care a devenit mai tarziu presedinte al Asociatiei nationale a dealerilor de valori mobiliare, devenita ulterior Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare.

Mary Schapiro, actuala presedinta a Securities and Exchange Commission, a fost de asemenea membra de vaza in fratia bancherilor. Un reprezentant al SEC a declarat pentru Bloomberg ca Schapiro a parasit organizatia acum 10 ani.

Potrivit unui articol din 1936 al WSJ, printre fostii membri ai Kappa Beta Phi se numara si Sidney Weinberg, fost director general al Goldman Sachs.

Thomas Gates a fost de asemenea "grand smudge" in grup, inainte de a deveni ministrul apararii sub presedintele Dwight Eisenhower. Fratia a incetat sa organizeze petreceri la inceputul anului 1942, dupa intrarea Statelor Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Un fost presedinte al bancii Bear Stearns, care a dat faliment in prima parte a anului 2008, declara in 1990 pentru The Times ca este membru al fratiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancheri, #fratia secreta, #wall street , #stiri Goldman Sachs