Cursul a urcat aproape de 4,16 lei/euro

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 11:11
1295 citiri
Cursul a urcat aproape de 4,16 lei/euro

Moneda nationala s-a depreciat in debutul sedintei interbancare de luni, iar cursul a urcat aproape de 4,16 lei/euro, in linie cu evolutia valutelor din regiune, care au pierdut teren dupa stirile ca grupul Goldman Sachs este investigat de frauda de autoritatile din Statele Unite, precizeaza Mediafax. 

La deschidere, bancile au cotat euro la 4,1500 - 4,1530 lei, in crestere fata de ultimele cotatii de la finele sesiunii de vineri, de 4,1435 - 4,1450 lei/euro.

Ulterior, paritatea a urcat treptat, influentata de deschiderea pe minus a burselor europene, dupa ce vineri seara au aparut stiri ca Goldman Sachs a fost acuzat de frauda de catre Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare din Statele Unite.

Autoritatea de la New York a acuzat Goldman Sachs de frauda pentru ca nu a anuntat clientii care au investit intr-un pachet sintetic de titluri garantate cu derivate pe credite ipotecare subprime (synthetic collateralized debt obligation - CDO) ca derivatele ipotecare erau alese de fondul Paulson & Co. al emblematicului hedge fund manager John Paulson, care in acelasi timp paria pe deprecierea instrumentelor.

In jurul orei 10:10, tranzactiile se realizau la 4,1590 - 4,1610 lei/euro.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat vineri un curs de referinta in crestere cu 0,32 bani, la 4,1429 lei/euro, ajungand astfel la maximul ultimelor 12 saptamani.

O rata de schimb superioara, de 4,1440 lei/euro, a fost afisata de banca centrala la 21 ianuarie.

Pe piata monetara, randamentele pentru plasamentele pe termen de o zi oscilau intre 2,5 - 3%.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#curs, #euro, #frauda, #goldman, #leu, #sachs, #valutar , #stiri Goldman Sachs