Deutsche Bank isi sporeste profitul pe timp de criza

Marti, 28 Iulie 2009, ora 11:20
1201 citiri
Deutsche Bank isi sporeste profitul pe timp de criza

Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a anuntat ca profitul net a crescut cu 68% in al doilea trimestru, depasind estimarile analistilor, pe fondul majorarii veniturilor din tranzactionarea de actiuni si obligatiuni, relateaza Bloomberg, conform NewsIn.

Profitul net a crescut in al doilea trimestru la 1,09 miliarde euro, sau 1,64 euro/actiune, de le 649 milioane euro, sau 1,27 euro/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Deutsche Bank.

Castigurile au depasit estimarea medie a analistilor consultati de Bloomberg, de 944 milioane euro.

Directorul executiv Josef Ackermann a spus ca industria bancara si pietele financiare s-au stabilizat in primul trimestru, determinand o ameliorare a tranzactiilor de actiuni.

Credit Suisse Group AG, Goldman Sachs Group Inc. si JPMorgan Chase & Co au generat, de asemenea, venituri mai mari din tranzactii.

"Afacerea cu obligatiuni este, cu siguranta, un generator de venit in acest moment, si observam ca bancile castiga mult din acest sector", a declarat Daniel Hupfer, analist in cadrul M.M. Warburg. "Deutsche Bank, cel mai mare creditor din Germania, a avut, de asemenea, de profitat", a mai spus Hupfer inainte de publicarea rezultatelor.

Tranzactiile cu actiuni au generat venituri de 903 milioane euro, cel mai mare nivel din ultimele sase trimestre, a anuntat banca.

Banca a afisat cel de-al doilea profit trimestrial consecutiv, dupa ce, in 2008, a inregistrat prima pierdere anuala din ultimii 50 de ani, pe fondul celei mai grave crize financiare de la Marea Criza.

"Perspectivele pentru restul anului 2009 sunt puternic influentate de progresul economiei mondiale", a declarat Ackermann.

"Intr-un mediu nesigur, Deutsche Bank este bine pregatita" si va putea profita de oportunitati, cand conditiile de afaceri se vor imbunatati.

#deutsche, #bank, #criza , #stiri Goldman Sachs