Directorii Goldman Sachs au vandut actiuni de 700 milioane dolari

Marti, 14 Iulie 2009, ora 11:50
1460 citiri
Directorii Goldman Sachs au vandut actiuni de 700 milioane dolari

Directorii Goldman Sachs au vandut actiuni de aproape 700 milioane dolari dupa colapsul bancii Lehman Brothers, din septembrie 2009, conform unor rapoarte ale comisiei valorilor mobiliare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), scrie Financial Times, citat de NewsIn.

Cele mai multe dintre vanzari au fost facute in acea perioada in care banca de investitii a primit 10 miliarde dolari din cadrul programului pentru eliminarea activelor toxice.

Dupa ce a supravietuit crizei, analistii estimeaza ca aceasta va raporta marti castiguri pentru al doilea trimestru. Astfel, datele arata ca oficialii bancii au vandut actiuni in valoare de 691 milioane dolari.

In septembrie 2008, la putin timp dupa falimentul Lehman Brothers insa inainte ca Trezoreria americana sa prezinte planurile sale de salvare a industriei bancare, grupul Berkshire Hathaway Inc controlat de Warren Buffett a investit cinci miliarde dolari in Goldman Sachs, cumparand actiuni preferentiale si optiuni pentru titluri ordinare.

Goldman Sachs si Morgan Stanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.

Goldman Sachs Group Inc a afisat in primul trimestru un profit peste asteptari, in contextul in care banca a anuntat ca vrea sa vanda actiuni ordinare de 5 miliarde dolari pentru plata fondurilor primite de la guvern.

Banca a raportat un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune.

Veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari. Goldman a mai anuntat ca a suferit pierderi de un miliard dolari in decembrie 2008, din cauza unor investitii. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #active, #fonduri, #investitori , #stiri Goldman Sachs