Dolarul s-a apreciat in fata yenului

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 10:26
1161 citiri
Dolarul s-a apreciat in fata yenului

Dolarul s-a apreciat astazi in fata yenului, pe o piata calma, in contextul in care multe centre financiare asiatice si europene au fost inchise pentru sarbatorile pascale, iar pietele asteapta publicarea rezultatelor financiare din Statele Unite, relateaza Reuters.

Banci americane precum Goldman Sachs, JPMorgan si Citigroup urmeaza sa publice in aceasta saptamana rezultatele din primul trimestru, iar traderii sunt nerabdatori sa vada reactia burselor.

Insa, dupa relaxarea standardelor de contabilitate, analistii sustin ca va fi dificil sa evalueze pierderile din credite neperformante in sectoare precum cel imobiliar sau cel al creditelor de consum.

"Jucatorii din piata au fost in general retinuti inainte de publicarea rezultatelor bancare din Statele Unite si asteapta reactia burselor la aceste rezultate", a declarat un dealer din cadrul unei banci japoneze.

Saptamana trecuta, dolarul s-a apreciat in fata yenului, sustinut de aprecierea actiunilor americane, dupa estimarile pozitive anuntate de banca Wells Fargo.

"Daca rezultatele bancilor americane arata ca Statele Unite incep sa iasa din cea mai grava criza financiara, apetitul pentru risc este estimat sa creasca, punand presiune pe yen", a declarat Yoshihisa Kanzaki, dealer valutar in cadrul Shinkin Central Bank.

Altii sustin ca piata a reactionat deja la posibilitatea unor rezultate pozitive, asa ca presiunile asupra yenului ar putea fi limitate, chiar daca rezultatele vor fi peste asteptari, iar piata ar putea reactiona mai intens la surprize negative.

Euro a scazut usor luni 1,3168 dolari/euro, de la 1,3186 unitati/euro in sedinta de vineri, cand s-a depreciat la 1,3090 dolari/euro, cel mai mic nivel de la mijlocul lunii martie.

Euro s-a mentinut in fata monedei japoneze, la 132,26 unitati/euro.

Moneda unica a avansat saptamana trecuta la 137,42 yeni, un maximum al ultimelor sase luni.

#consum, #credite, #criza, #de, #dolar, #euro, #financiara, #moneda, #unica , #stiri Goldman Sachs