Doua fonduri din Abu Dhabi si Canada vor sa cumpere o divizie britanica a EDF

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 12:12
1111 citiri
Doua fonduri din Abu Dhabi si Canada vor sa cumpere o divizie britanica a EDF

Un fond de investitii din Abu Dhabi si unul de pensii din Canada intentioneaza sa avanseze o oferta comuna de cinci miliarde de lire sterline (5,5 miliarde de euro) pentru reteaua britanica de distributie de energie electrica a grupului francez de utilitati EDF, potrivit Reuters.

Astfel, Abu Dhabi Investment Authority colaboreaza cu Canadian Pension Plan pentru a pune la punct o oferta comuna referitoare la activele EDF, noteaza publicatia britanica The Telegraph, fara a preciza sursa informatiei, transmite Mediafax.

Banca Goldman Sachs si firma de consiliere financiara Lexicon Partners au fost angajate pentru consilierea consortiului in privinta ofertei.

EDF este unul dintre grupurile europene care vor sa vanda active pentru reducerea datoriilor si a anuntat ca spera sa obtina pana in primul trimestru al anului viitor peste patru miliarde de lire din vanzarea operatiunilor de distributie de energie din Marea Britanie.

Printre alte companii care si-au manifestat interesul pentru afacerile EDF se regasesc Scottish and Southern Energy, National Grid si Cheung Kong Infrastructure, din Hong Kong.

#fonduri, #Abu Dhabi, #Canada, #edf , #stiri Goldman Sachs