EBay vrea sa scape de Skype

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 11:37
1544 citiri
EBay vrea sa scape de Skype

EBay pregateste transformare diviziei Skype, de telefonie prin internet, intr-o companie independenta, folosind metoda ofertei publice initiale (IPO).

Reprezentantii eBay au anuntat ca vor incerca o IPO pana in prima jumatate a anului viitor, recunoscand ca Skype nu se potriveste cu celelalte afaceri ale grupului, relateaza Reuters.

Desi unele surse din companie au spus ca intentioneaza sa stranga aproximativ doua miliarde de dolari din vanzarea Skype prin IPO, analistii nu cred ca acest lucru este posibil, in conditiile economice actuale.

EBay a cumparat Skype in 2005, contra sumei de 2,6 miliarde de dolari, cea mai importanta achizitie a sa din toate timpurile.

Desi se pregatesc de IPO, mai multe surse afirma ca eBay nu a renuntat nici la ideea de a vinde Skype. Fondatorii firmei de telefonie prin internet, Niklas Zennstrom si Janus Friis, au purtat negocieri cu mai multe fonduri de investitii, intentionand sa stranga un miliard de dolari pentru rascumpararea Skype de la eBay.

"Nu soliciatam licitatii, continuam cu procesul de organizare a unei oferte publice initiale", a declarat purtatorul de cuvant al eBay, Alan Marks. Compania a angajat firma de investitii Goldman Sachs pentru a se ocupa de IPO.

In 2008, Skype a avut venituri de 551 de milioane de dolari. Sistemul Skype permite efectuarea de apeluri telefonice nationale si internationale gratuite, folosind platforma web.

#ebay, # skype, # internet, # ipo, # vanzare , #stiri Goldman Sachs