Goldman Sachs analizeaza rambursarea unei investitii de cinci mld. dolari a lui Buffett

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 08:51
1214 citiri
Goldman Sachs analizeaza rambursarea unei investitii de cinci mld. dolari a lui Buffett

Goldman Sachs analizeaza rambursarea unei investitii de cinci miliarde de dolari efectuata la banca de compania Berkshire Hathaway a miliardarului Warren Buffett, in timpul crizei financiare declansate in 2008, dupa falimentul Lehman Brothers, transmite Bloomberg, precizeaza Mediafax.

Este improbabil ca returnarea fondurilor sa fie iminenta, intrucat Goldman Sachs are nevoie de acordul Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Sursa nu a precizat daca banca a cerut deja consimtamantul Fed.

Goldman Sachs a apelat la Buffett, detinatorul celei de-a doua mari averi din Statele Unite, sa contribuie la consolidarea capitalului bancii de investitii si la refacerea increderii investitorilor, dupa declinul actiunilor si majorarea costului imprumuturilor ca urmare a falimentului Lehman Brothers, pe 15 septembrie 2008.

Directorul general Lloyd Blankfeit a mentionat in mai multe randuri acordul cu Buffett, anuntat pe 23 septembrie 2008, drept dovada ca banca nu depinde de fondurile primite de la Trezoreria SUA, cateva saptamani mai tarziu.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#buffett, #goldman, #investitii, #rambursare, #sachs , #stiri Goldman Sachs