Goldman Sachs: bancile au perspective bune de crestere in Europa de Est

Vineri, 05 Martie 2010, ora 14:37
1052 citiri
Goldman Sachs: bancile au perspective bune de crestere in Europa de Est

Europa de Est ofera bancilor "cresteri atractive pe termen lung", insa investitorii trebuie sa fie selectivi, avand in vedere revenirea economica inegala a regiunii, arata un raport al Goldman Sachs, citat de Bloomberg, citar de NewsIn.

"Tendintele macroeconomice si ale pietelor bancare variaza dramatic in regiune si vor continua sa faca acest lucru pe termen mediu", arata un raport intocmit de analistii Goldman Sachs, sub coordonarea lui Frederik Thomasen.

"Credem ca acest context ofera oportunitati, insa cere investitorilor sa fie selectivi", considera analistii bancii de investitii.

Polonia conduce revenirea economica din Europa de Est, dupa ce a inregistrat in ultimul trimestru cel mai puternic ritm de crestere, sustinut de exporturi si de investitiile private.

"Polonia ofera cele mai atractive, iar Tarile Baltice cele mai putin atractive conditii operationale pe termen mediu", arata raportul.

In ceea ce priveste "dinamica pietelor bancare pe termen lung", cele mai bine pozitionate sunt Slovacia, Cehia si Slovenia, in timp ce "Serbia, Letonia si Ucraina sunt cel mai putin atractive".

Economia Letoniei s-a comprimat cu 17,7% in al patrulea trimestru din 2009, iar vanzarile cu amanuntul au scazut cu o treime, in timp ce rata somajului se apropie de 20%. 

#Goldman, # Sachs, # banci, # crestere, # europa, # est , #stiri Goldman Sachs