Goldman Sachs: economia SUA creste lent

Luni, 22 August 2011, ora 18:56
1401 citiri
Goldman Sachs: economia SUA creste lent

Goldman Sachs a redus estimarea privind cresterea economiei Statelor Unite in acest an, in urma semnelor evidente ca ritmul redresarii a incetinit, transmite Bloomberg. 

Economia SUA va avansa cu 1,5% in acest an, sub ritmul de 1,7% anticipat anterior de banca, potrivit analistilor Goldman Sachs.

Banca anticipeaza pentru trimestrul al treilea o crestere economica de 1%, urmata de 1,5% in cel de-al patrulea, sub estimarea anterioara de 2%, pentru ambele intervale, scrie Mediafax.

Potrivit datelor Rezervei Federale, activitatile de productie din Philadelphia si New York s-au contractat in august, iar indicele privind increderea populatiei in economie, calculat de Thomson Reuters/University of Michigan, a scazut la cel mai redus nivel din ultimele trei decenii.

"Datele indica o crestere lenta", au declarat analistii Goldman Sachs.

Credit Suisse a revizuit prognoza de crestere a economiei SUA pentru trimestrul al treilea de la 3,3% la 1,5%, iar pentru ultimele trei luni ale anului de la 3,1% la 2,1%. Banca a redus si estimarea pe acest an privind economia mondiala de la 4,1% la 3,9%.

JP Morgan Chase a revizuit prognoza de crestere a PIB-ului american pentru trimestrul al patrulea de la 2,5% la 1%. Citigroup a redus estimarea pentru acest an de la 1,7% la 1,6%. 

#goldman sachs, # economia sua, # cresterea economiei sua, # sua , #stiri Goldman Sachs