Goldman Sachs: profit de 1,66 miliarde in T1

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 09:24
1634 citiri
Goldman Sachs: profit de 1,66 miliarde in T1

Goldman Sachs Group Inc a afisat in primul trimestru un profit peste asteptari, in contextul in care banca a anuntat ca vrea sa vanda actiuni ordinare de 5 miliarde dolari pentru plata fondurilor primite de la guvern, scrie Reuters.

Banca a raportat un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune. Veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.

Goldman a mai anuntat ca a suferit pierderi de un miliard dolari in decembrie 2008, din cauza unor investitii. Insa aceasta luna a fost raportata separat, in contextul in care Goldman si Morgan Stanley si-au schimbat perioadele de raportare.

Rezultatele sunt vazute de multi analisti ca un semn ca banca este pe drumul cel bun pentru rezolvarea problemelor financiare cu care s-a confruntat din cauza, crizei globale.

"Este inca un semn ca sectorul financiar a trecut de ceea ce a fost mai rau", a spus Keith Wirtz, seful companiei de investitii Fifth Third Asset Management.

Banca, ce inregistrase un profit record pe Wall Street in 2007, a fost nevoita sa disponibilizeze 10% din angajati in noiembrie 2008, dupa ce actiunile sale s-au depreciat cu 69% in 2008.

Goldman Sachs si Morgan Stanley au fost transformate in institutii bancare, dupa ce investitorii si-au pierdut increderea in companiile ce se bazau pe fonduri din imprumuturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#goldman, #sachs, #investitii, #fond, #miliarde, #investitori, #active , #stiri Goldman Sachs