JPMorgan si American Express vor vinde actiuni

Marti, 02 Iunie 2009, ora 15:03
1118 citiri
JPMorgan si American Express vor vinde actiuni

JPMorgan Chase & Co. si American Express Co vor strange 5,5 miliarde dolari, dupa ce Federal Reserve a anuntat ca orice firma care vrea sa ramburseze imprumuturile publice trebuie sa se adreseze prima data pietelor de capital, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

JPMorgan, cea de-a doua banca americana dupa marimea depozitelor, va vinde actiuni ordinare in valoare de 5 miliarde dolari, in timp ce American Express, cea mai mare companie americana de carduri de credit, vrea sa stranga 500 milioane de dolari, au anuntat luni cele doua companii, care in urma testelor de stres la care au fost supuse anterior, au aflat ca nu au nevoie de o majorare de capital.

Cele doua institutii, care au primit ajutor prin programul pentru inlaturarea activelor neperformante (TARP), au fost printre cele 19 companii supuse testelor de stres ale guvernului american.

JPMorgan a anuntat ca suma a fost stabilita de autoritatile de reglementare pentru a arata ca pietele de capital sunt deschise la creditare.

JPMorgan, cu sediul central la New York, nu a primit inca aprobare pentru rambursarea imprumutului de 25 miliarde dolari.

Directorul executiv al bancii, Jamie Dimon, a declarat luni ca ar fi "foarte surprins" daca imprumutul nu va fi rambursat pana la finalul lunii in curs.

JPMorgan, Goldman Sachs si Morgan Stanley au aplicat pentru rambursarea unor investitii ale guvernului in total de 45 miliarde dolari, actiune care ar marca cea mai mare rambursare din octombrie 2008, cand a fost lansat programul de 700 miliarde dolari destinat salvarii bancilor. 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#credit, #imprumuturi, #investitii , #stiri Goldman Sachs