Mai multi eurodeputati cer crearea unui Greenpeace financiar

Luni, 21 Iunie 2010, ora 15:44
1126 citiri
Mai multi eurodeputati cer crearea unui Greenpeace financiar

Mai multi deputati europeni cer crearea uneia sau mai multor organizatii non-guvernamentale, de genul Greenpeace, pentru a raspunde la presiunile exercitate de industria financiara si bancara in scopul influentarii legislatiei in domeniu, informeaza Mediafax.

"Noi, ca oficiali europeni cu responsabilitati in reglementarea sistemului bancar si al pietelor financiare, suntem martori in fiecare zi la presiunile exercitate de industria bancara si financiara pentru influentarea legilor" , se arata intr-un apel public al mai multor deputati europeni postat pe o pagina de Internet (http://www.finance-watch.org/).

Dezechilibrul dintre forta activitatii de lobby si lipsa unor contraexpertize reprezinta un pericol pentru democratie. Acest gen de activitate ar trebui contrabalansat de alta, afirma deputatii.

"In SUA, legaturile dintre banca Goldman Sachs si guvern sunt binecunoscute. Si in Europa, acesta influenta are o amploare mare.

Aceste relatii duc la o atentie unilaterala asupra argumentatiilor industriei financiare si afecteaza capacitatea politicienilor de a decide liber.

Facem apel la societatea civila sa se organizeze pentru a crea una sau mai multe organizatii non-guvernamentale capabile sa dezvolte o contraexpertiza privind activitatile de pe pietele financiare", se mai arata pe pagina de Internet.

Apelul a fost semnat de 22 de eurodeputati din noua tari, printre care Germania, Franta, Italia si Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eurodeputati, #greenpeace, #financiar, #sistem, #bancar , #stiri Goldman Sachs