Morgan Stanley a afisat a treia pierdere trimestriala consecutiva dupa achitarea ajutoarelor de stat

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 16:54
1308 citiri
Morgan Stanley a afisat a treia pierdere trimestriala consecutiva dupa achitarea ajutoarelor de stat

Morgan Stanley a afisat miercuri ce-a de-a treia pierdere trimestriala consecutiva, in contextul in care castigurile au fost depasite de costurile legate de rambursarea ajutoarelor guvernamentale, relateaza Reuters, preluat de NewsIn.

Compania a anuntat ca pierderile aplicate actionarilor s-au adancit in al doilea trimestru la 1,26 miliarde dolari, echivalent cu 1,10 dolari/actiune, fata de profitul de 1,1 miliarde euro, sau 1,02 dolari/actiune, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile nete au scazut cu 24%, la 2,9 miliarde dolari.

Pa parcursul trimestrului, Morgan Stanley a rambursat 10 miliarde dolari din ajutorul guvernamental acordat in cadrul programului de salvare a sistemului bancar, determinand un cost unic de 850 milioane dolari.

A fost un trimestru agitat pentru Morgan Stanley, care a facut mai mult decat sa inapoieze ajutoarele guvernamentale, si a creat impreuna cu Citigroup Inc o companie de brokeraj cu capital mixt, numita Morgan Stanley Smith Barney.

In contextul in care Morgan Stanley a redus nivelul riscurilor dupa prabusirea sectorului financiar, toamna trecuta, banca a inceput sa inregistreze castiguri reduse comparativ cu concurenta Goldman Sachs, care a afisat saptamana trecuta venituri nete de 3,4 miliarde dolari. 

 

#Morgan Stanley, # pierderi, # ajutor , #stiri Goldman Sachs