Morgan Stanley, JPMorgan si Goldman vor rambursa banii primiti de la guvern

Marti, 19 Mai 2009, ora 12:58
1405 citiri
Morgan Stanley, JPMorgan si Goldman vor rambursa banii primiti de la guvern

Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. si Morgan Stanley au aplicat pentru rambursarea in comun a unor credite guvernamentale de 45 miliarde dolari, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

Cele trei banci cu sediul central la New York au nevoie de aprobarea bancii centrale americane, Federal Resevre, principala autoritate de supraveghere a acestora, potrivit unor surse apropiate situatiei, ramase sub anonimat, purtatorii de cuvant ai celor trei banci au refuzat sa comenteze, asemenea purtatorului de cuvant al Federal Reserve, Calvin Mitchell.

In cazul in care cererea celor trei banci va fi aprobata, rambursarea va fi cea mai substantiala de cand Congresul a pus la punct fondul de 700 miliarde dolari pentru activele neperformante, anul trecut, pentru temperarea problemelor de pe piete, generate de colapsul bancii Lehman Brothers Holdings Inc.

"Acesta este clar un mod de a iesi in evidenta. Este si o maniera buna de atragere a clientelei, de personal si capital", a spus un manager al companiei Huntington Asset Advisors, din Cincinnati.

Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, a declarat in 21 aprilie ca saluta gestul companiilor care returneaza imprumuturile guvernamentale, dar numai daca autoritatiele de reglementare sunt de acord.

Acesta a mai spus ca autoritatile vor analiza daca bancile dispun de capital suficient pentru a putea oferi in continuare credite si daca sistemul financiar, ca un tot, poate asigura creditele necesare pentru revenirea economica.

JPMorgan, Goldman Sachs si Morgan Stanley fac parte din cele noua banci americane care au fost indemnate la mijlocul lunii octombrie 2008 de secretarul Trezoreriei la acea data, Henry Paulson, sa accepte prima transa de 125 miliarde dolari din partea fondului de administrare a activelor neperformante, pentru sprijinirea pietelor financiare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite, # imprumuturi, # active, # capital , #stiri Goldman Sachs