Morgan Stanley, suspectata ca a indus in eroare investitorii

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 23:18
1288 citiri
Morgan Stanley, suspectata ca a indus in eroare investitorii

Autoritatile federale din SUA investigheaza daca grupul financiar Morgan Stanley a indus in eroare investitorii in privinta unor tranzactii cu instrumente derivate, au afirmat surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Wall Street Journal, potrivit Mediafax.

Grupul este suspectat ca ar fi contribuit la crearea instrumentelor respective si in anumite situatii a facut plasamente impotriva acestora, au afirmat sursele.

"Nu am fost contactati de catre Departamentul de Justitie in privinta unor tranzactii vizate de articolul din Wall Street Journal si nu avem cunostinta despre o astfel de investigatie", a declarat directorul general al Morgan Stanley, in timpul unei conferinte de presa organizate la Tokio.

Investigatia s-a desprins dintr-o ancheta mai ampla a Comisiei pentru Bursa si Valori Mobiliare din SUA, lansata in 2009, pentru a analiza tranzactiile cu obligatiuni garantate prin ipoteci derulate de mai mult de o duzina de firme de pe Wall Street.

Doua din tranzactiile Morgan Stanley care au atras atentia Comisiei au fost numite dupa presedintii americani James Buchanan si Andrew Jackson, ambii decedati, au afirmat sursele citate, motiv pentru care traderii de pe pietele financiare le-au denumit tranzactiile "Presedintii Decedati".

Informatiile privind ancheta autoritatilor americane vine la mai putin de o luna dupa ce Goldman Sachs, rivalul Morgan Stanley, a fost acuzat de frauda tot pentru tranzactii cu instrumente financiare derivate legate de piata ipotecara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#morgan stanley, #investitori, #goldman sachs , #stiri Goldman Sachs