O companie chineza este interesata de preluarea Opel

Vineri, 22 Mai 2009, ora 11:38
1429 citiri
O companie chineza este interesata de preluarea Opel

General Motors Corp ar putea primi o a patra oferta de cumparare a Opel si Vauxhall, dupa ce un producator auto chinez a inaintat o scrisoare de intentie, au declarat doua surse apropiate situatiei, relateaza Bloomberg.

Compania chineza a trimis o scrisoare de intentie la o zi dupa expirarea termenului limita pentru depunerea ofertelor, in 20 mai, au declarat persoane apropiate situatiei, preluate de NewsIn.

GM vinde un pachet de actiuni majoritar al afacerilor din Europa, in timp ce se pregateste pentru un posibil faliment. Divizia Opel a primit oferte din partea constructorului auto italian Fiat, furnizorului auto canadian Magna International Inc si din partea RHJ International SA.

Ofertele Magna si RHJ includ lichiditati, in timp ce oferta Fiat presupune finantare de 7 miliarde euro pentru restructurarea Opel.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne, a declarat ca vrea sa creeze un grup nou din Fiat, Chrysler LLC, operatiunile europene ale GM si, probabil, si cele din America de Sud. Intesa SanPaolo SpA, UniCredit SpA si Goldman, Sachs & Co. vor fi coordonatorii globali ai ofertei publice initiale a acelui contructor auto, a anuntat Fiat printr-un comunicat.

Planul constructorului auto General Motors de intrare in faliment implica vanzarea rapida a activelor performante ale companiei catre un nou grup detinut initial de guvernul Statelor Unite, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Gigantul auto are ca termen limita 1 iunie pentru a se restructura, sau ar putea avea aceeasi soarta ca rivalul Chrysler, care a intrat in faliment. Oficialii companiei nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#opel, # fiat, # gm, # producator, # active , #stiri Goldman Sachs