Philips a anuntat pierderi de 57 milioane euro in primul trimestru

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 09:57
1246 citiri
Philips a anuntat pierderi de 57 milioane euro in primul trimestru

Compania olandeza Philips Electronics NV, cel mai mare producator european de electrocasnice, a afisat marti pierderi de 57 milioane euro (76 milioane dolari) pe primul trimestru din 2009, din cauza scaderii cererii, in contextul actualei crize economice, relateaza Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 294 milioane euro. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi de 20 milioane euro in acest prim trimestru.

De asemenea, potrivit Reuters, compania a anuntat ca va accelera masurile de restructurare in trimestrul urmator, in timp ce directorul financiar al grupului, Pierre-Jean Sivignon, a declarat pentru postul american de televiziune CNBC ca nu va implementa alte actiuni de reducere a numarului angajatilor, peste cele 6.000 de concedieri anuntate anterior in 2009.

Actiunile Philips s-au depreciat cu 19% anul acesta, fata de scaderea cu 14% a indicelui DJ Stoxx 50.

Saptamana aceasta, multe dintre marile companii internationale vor afisa rezultatele financiare pe primul trimestru. Astfel, banca Goldman Sachs a anuntat astazi un profit de 1,66 miliarde dolari, sau 3,39 dolari/actiune, in trimestrul incheiat in 27 martie, comparativ cu estimarile analistilor, de 1,49 dolari/actiune, in timp ce veniturile au urcat cu 13%, la 9,43 miliarde dolari.

#philips, #companie, #electrocasnice, #pierderi, #trimestru, #it , #stiri Goldman Sachs