Remuneratiile bancare din SUA au atins un nivel record de 145 miliarde dolari in 2009

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 12:56
989 citiri
Remuneratiile bancare din SUA au atins un nivel record de 145 miliarde dolari in 2009

Valoarea remuneratiilor platite de principalele banci si institutii financiare din Statele Unite a crescut cu aproape 18% in 2009, la un nivel record de 145 miliarde dolari (100 miliarde euro), potrivit calculelor Wall Street Journal (WSJ), informeaza NewsIn.

Ancheta publicata de WJS pe pagina sa de internet arata ca traderii, bancherii si managerii de fonduri se asteapta ca veniturile lor sa depaseasca usor nivelurile record atinse in 2007.

Wall Street Journal si-a bazat estimarile pe cifrele oficiale anuntate de societati pentru primele noua luni ale anului si pe previziunile pentru cel de-al patrulea trimestru.

Presedintele american Barack Obama a propus joi ca marile institutii financiare din Statele Unite sa fie supuse unei noi taxe, pentru a rambursa contribuabililor pana la 117 miliarde dolari, si a denuntat remuneratiile si primele imense acordate de banci.

Prima mare institutie financiara care prezinta raportul pentru ultimul trimestru din 2009 este JPMorgan Chase, ale carei rezultate financiare sunt asteptate vineri dupa-amiaza, precizeaza Mediafax.

Totodata, analistii intervievati de agentia de presa Bloomberg estimeaza ca marile banci de pe Wall Street au alocat sume record pentru bonsurile angajatilor pe 2009.


Goldman Sachs, Morgan Stanley si divizia de investment banking a JPMorgan Chase au oferit angajatilor bonusuri de 27,6 miliarde de dolari pentru activitatea depusa anul trecut, cu 49% mai mult decat in 2008 si usor peste nivelul record de 26,8 miliarde de dolari din 2007, scrie Bloomberg.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci, #record, #remuneratii, #sua , #stiri Goldman Sachs