Guvernele lumii cenzureaza Google si Youtube

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 09:26
2314 citiri
Guvernele lumii cenzureaza Google si Youtube
Sursa: webpronews.com

Google primeste tot mai des cereri de eliminare a continutului de pe site-uri din partea guvernelor din intreaga lume, pe masura ce numarul de utilizatori de Internet creste.

Liderul motoarelor de cautare pe Internet, Google, suporta o presiune crescanda din partea autoritatilor guvernamentale din intreaga lume, potrivit unui raport efectuat de departamentul de cercetare al gigantului.

Este a patra oara cand Google publica rapoarte bianuale despre cererile guvernamentale, dupa ce anul trecut Google s-a confruntat cu o cenzura online serioasa din partea guvernului comunist din China, scrie Associated Press.

In raportul facut public, marti, de catre Google se arata ca in perioada ianuarie-iunie, a primit cu 10% mai multe cereri de acest fel decat anul trecut in aceeasi perioada.

Google, o resursa uriasa de informatii despre oameni

Prin motorul sau de cautare, Google a devenit un vehicul de informatii personale extrem de sensibil.

Compania detine informatii despre ce fac si ce gandesc oamenii prin serviciul sau video Youtube, dar si prin serviciul de comunicare Gmail. In plus, Google incearca sa-si determine utilizatorii sa imparta si mai multe informatii despre viata lor privata prin noua retea sociala promovata Google Plus, care a inregistrat deja 40 de milioane de conturi din iunie de la lansarea sa.

Toate aceste informatii transforma Google intr-o resursa valoroasa pentru autoritatile care lupta impotriva crimei sau terorismului.

Potrivit raportului Google, cel mai mare volum de cereri guvernamentale pentru date de utilizator a venit din partea autoritatilor americane, cu 5.950 de cereri. Cereri mari s-au inregistrat si din partea autoritatilor indiene: 1.739 de cereri. Autoritatile franceze au inregistrat 1.300 de cereri, iar autoritatilor germane si britanice au peste 1.000 de cereri.

Filme sterse de pe Youtube de guverne

Google a listat de cate ori au incercat autoritatile guvernamentale sa cenzureze filme aparute pe Youtube sau au cerut ca anumite continuturi sa fie sterse din varii motive.

In Marea Britanie, guvernul a cerut Google sa stearga 220 de filmulete de pe Youtube in ultimele 6 luni in comparatie cu anul trecut, cand au cerut stergerea a doar 40 de materiale video. Motivul cel mai des invocat de autoritatile britanice a fost cel care tine de securitatea nationala. Din totalul de cereri ale guvernului britanic, Google a fost de acord cu 82% din ele.

Reprezentantii Google au declarat ca de obicei accepta cererile guvernamentale, in parte si pentru ca nu prea au de ales. Daca nu se supun legilor tarii unde opereaza, sunt obligati sa paraseasca piata respectiva, cum a facut anul trecut cand s-au mutat din China in Hong Kong pentru a nu trebui sa respecte cerintele de cenzura ale Chinei.

In SUA, Google a acceptat in proportie de 93% cererile autoritatilor, in timp ce in India au fost de acord cu 70% din cererile guvernului.

In ceea ce priveste cererile de cenzura ale Canadei, Frantei, Rusiei, Turciei sau Coreii de Sud, Google a acceptat mai putin de 50% din ele.

Prin publicarea acestui raport referitor la numarul de cereri guvernamentale pe care le primeste intr-o perioada de 6 luni, Google spera sa incurajere o legislatie care sa ofere companiei mai multa libertate de a refuza accesul guvernului la activitatile si comunicarea online a oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#google sursa informatii, #cenzura autoritati Google, #guverne cenzureaza Google Youtube , #Cifra de afaceri