Google a cumparat Waze pentru 1,1 miliarde de dolari

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 08:40
1812 citiri
Google a cumparat Waze pentru 1,1 miliarde de dolari

Compania americana Google a achizitionat grupul israelian Waze, axat pe navigatia prin satelit, pentru a face fata concurentei venite din partea Facebook si Apple.

Waze utilizeaza semnalele de satelit de la membri care au telefoane mobile inteligente pentru a genera harti si date despre trafic, pe care apoi le imparte cu alti utilizatori, oferind date in timp real despre trafic, transmite Bloomberg.

Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii dar o sursa care a dorit sa-si pastreze anonimatul a precizat ca Google a platit aproximativ 1,1 miliarde de dolari pentru Waze, pentru a-si extinde oferta in sectorul solutiilor de navigatie. Hartile oferite de Waze sunt disponibile pe sistemele de operare ale Apple (cu care functioneaza iPhone, iPad, smartphone-uri si tablete) si Android dezvoltat de Google.

"Google are nevoie sa-si mentina suprematia in privinta hartilor, deoarece ele sunt cheia publicitatii pe telefoanele mobile. Trebuie sa depuna eforturi mai mari pentru a-si majora prezenta pe retelele de socializare", a declarat Andrew Frank, analist la Gartner Inc.

Nate Tyler, purtator de cuvant al Google, a refuzat sa precizeze suma pentru care a fost achizitionata compania Waze. Negocierile au inceput in 23 mai, dupa ce in 9 mai ziarul financiar 'Calcalist' din Israel anunta ca Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, este in negocieri avansate pentru achizitionarea Waze, pentru o suma cuprinsa intre 800 milioane de dolari si un miliard de dolari.

In octombrie 2012, Facebook si Waze au incheiat un parteneriat iar compania israeliana a prezentat versiunea modernizata care permite utilizatorilor sa imparta cunostintele despre trafic cu prietenii lor de pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#preluare Waze Google, #Google solutii navigatie, #servicii harti Google, #cumparare companii Google , #Investitii