Google lanseaza serviciul de stocare online Google Drive

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 09:57
1874 citiri
Google lanseaza serviciul de stocare online Google Drive

Google a lansat marti serviciul de stocare online Google Drive, care ofera utilizatorilor de internet 5GB de stocare gratuita.

In cazul in care acestia doresc un spatiu de stocare mai mare, pot alege 25GB in schimbul a 2.49 dolari pe luna, 100GB pentru 4.99 dolari pe luna si 1 terabyte pentru 49.99 dolari pe luna, anunta mashable.com.

Serviciul Google Drive va integra Google Docs, astfel ca utilizatorii pot accesa fisiere de oriunde si pot lucra in timp real la o serie de documente impreuna cu colegii lor.

Software-ul pentru accesarea Google Drive a fost proiectat pentru computerele ce ruleaza Windows /sistemul de operare al lui Microsoft/ sau ale lui Apple, precum si aparatele mobile cu Android OS /sistemul Google/.

Folosind tehnologia OCR (Optical Character Recognition), Drive poate recunoaste si textul din documentele scanate.

Prin intermediul serviciului Google Drive pot fi accesate mai multe tipuri de fisiere in cadrul unui browser, indiferent daca utilizatorul are sau nu instalat software-ul cerut.

Google Drive va reprezenta un concurent pentru DropBox, unul dintre cele mai populare servicii gratuite de stocare in cloud. DropBox ofera gratuit doar 2GB, dar este folosit de tot mai multi utilizatori datorita optiunilor sale avansate si functiilor speciale, ca recuperarea fisierelor sterse.

Microsoft la randul sau a lansat deja un serviciu similar, SkyDrive, iar Apple dispune de iCloud.

Microsoft ofera un spatiu de stocare de 7GB pentru utilizatorii Sky Drive, alaturi de alte optiuni, platite, precum 20GB pentru 10 dolari pe an, 50 GB pentru 25 de dolari pe an, 100GB pentru 50 de dolari pe an.

#lansare Google Drive, #stocare gratuita Google Drive, #Google Drive DropBox , #Investitii