Google arata cu degetul spre Microsoft si Nokia. De ce i-a reclamat la CE?

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 12:39
1746 citiri
Google arata cu degetul spre Microsoft si Nokia. De ce i-a reclamat la CE?

Razboiul brevetelor pare a fi unul fara sfarsit, in banca acuzatorilor stand de aceasta data Google, iar pe lista acuzatiilor aflandu-se Microsoft si Nokia.

Conform reclamatiei facute de Google la Comisia Europeana, cele doua companii conspira pentru utilizarea incorecta a drepturilor de proprietate intelectuala si brevetelor pe care le detin impotriva producatorilor rivali de smartphone, scrie CNET.

Cei de la Google sustin ca Microsoft si Nokia au transferat 1.200 de brevete catre compania MOSAID, din Canada, care face afaceri din dobandirea si valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala intr-un mod agresiv, prin litigii.

Finlandezii de la Nokia si compania lui Bill Gates se afla intr-o stransa cooperare, contractul semnat vizand crearea de smartphone-uri cu sistem de operare Windows Phone, in incercarea de a ajunge din urma Apple si Google, care domina piata de smartphone.

Colaborarea este benefica ambelor companii, Nokia incercand sa recupereze din cota de piata pierduta, iar Microsoft sa transforme Windows Phone intr-un sistem de operare dorit de toata lumea.

"Nokia si Microsoft lucreaza impreuna pentru a creste costurile dispozitivelor mobile pentru consumatori, incurajand unele litigii care ocolesc promisiunile facute de ambele companii. Ar trebui sa raspunda pentru asta si speram ca reclamatia noastra ii va determina si pe altii sa se intereseze de astfel de practici", releva comunicatul semnat de Google.

Microsoft nu intarzie cu replica

Cei de la Microsoft raspund insa amintind ca Google nu ar trebui sa vorbeasca despre concurenta in industria smartphone in conditiile in care controleaza peste 95% din cautarile si reclamele pe mobil.

"Google se plange in privinta unor brevete, desi nu a raspuns inca temerilor tot mai intense ale autoritatilor de reglementare, oficiali alesi si instante de judecata privind abuzarea unor drepturi de proprietate intelectuala esentiale petnru standardele din industrie", spun cei de la Microsoft.

Intr-un proces paralel, Google este aproape de a castiga procesul intentat de Oracle, care acuza Google ca a incalcat, in cadrul sistemului de operare Android, mai multe brevete care fac parte din limbajul de programare Java. Pana acum, juriul si instanta au decis in favoarea Google in mai multe chestiuni importante.

Apple a dat in judecata divizia Motorola Mobility intr-un proces care va incepe luna aceasta, acuzatiile vizand drepturi de proprietate intelectuala. In acelasi timp, Apple se afla in mai multe procese cu Samsung in intreaga lume.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Google Nokia Microsoft, #brevete Microsoft Nokia, #razboi brevete , #Management