Google concediaza 4.000 de angajati de la Motorola Mobility

Luni, 13 August 2012, ora 09:42
1655 citiri
Google concediaza 4.000 de angajati de la Motorola Mobility

Google Inc intentioneaza sa elimine 4.000 de locuri de munca la Motorola Mobility Holdings Inc, echivalentul a aproximativ 20 de procente din numarul total al angajatilor companiei achizitionate la inceputul anului.

Doua treimi dintre persoanele concediate fac parte din diviziile din afara SUA, sustine o sursa care doreste sa isi pastreze anonimatul. Google va inchide, de asemenea, si o treime din fabricile Motorola Mobility, scrie Bloomberg.

"Motorola doreste sa isi ajute angajatii in aceasta perioada de tranzitie si le va acorda sume compensatorii substantiale, dar si ajutor pentru a-si gasi noi joburi", au declarat sefii Motorola Mobility intr-un e-mail, refuzand sa precizeze numarul exact al persoanelor care vor fi date afara.

Care sunt planurile Google pentru Motorola Mobility

In plus, aproximativ 40% dintre vicepresedinti au fost deja concediati.

Larry Page, care a devenit CEO al Google anul trecut, incearca sa eficientizeze compania pe masura ce aceasta isi face loc pe piata de hardware. Google, cel mai popular motor de cautare din lume, a platit aproximativ 12,5 miliarde de dolari pentru a cumpara Motorola Mobility.

Salariu de CEO la Motorola Mobility: 47 milioane de dolari in 2011

Compania Google, investigata in SUA pentru patentele Motorola Mobility

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#google motorola mobility, #concedieri Motorola Mobility, #achizitie google motorola , #Management