Google sustine presa digitala in Franta cu 60 de milioane de euro

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 13:40
1465 citiri
Google sustine presa digitala in Franta cu 60 de milioane de euro
Foto: nbcnews.com

Google va lansa in Franta un fond de 60 de milioane de euro pentru "a facilita tranzitia presei spre lumea digitala", potrivit unor acorduri semnate intre Google si editorii presei franceze, a anuntat vineri presedintia republicii.

"A devenit astazi un eveniment mondial", a comentat presedintele francez Francois Hollande.

"In acelasi timp, asupra metodei - cautarea unui acord intre un mare grup mondial si presa franceza - si asupra rezultatului - un fond de 60 de milioane de euro pentru investitii in viitor -, este o mandrie pentru Franta ca a fost in masura sa realizeze acest acord care este primul in lume", a adaugat el.

Acordul prevede de asemenea un "parteneriat comercial" destinat sa ajute presa sa se dezvolte pe internet si "sa isi creasca veniturile online", a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al gigantului american.

In Belgia, un acord similar a fost incheiat dupa o confruntare de sase ani intre Google si Copiepresse, organismul ce apara interesele ziarelor belgiene.

De la inceputul lunii decembrie, patronii presei franceze si reprezentantii motorului de cautare american s-au intalnit de mai multe ori pe saptamana cu mediatorul numit de guvern, Marc Schwartz.

#Google presa digitala, #fond Google Franta, #acord Google Franta , #Management