Strategie controversata: Google l-a angajat pe Mark Zukerberg al online-ului underground

Marti, 08 Martie 2016, ora 13:20
4971 citiri
Strategie controversata: Google l-a angajat pe Mark Zukerberg al online-ului underground
Foto: Wikimedia

Fondatorul 4chan, Chris Poole, considerat un fel de Zuckerberg al online-ului underground, are un nou job in cadrul gigantului IT american Google.

Comentatorii sustin ca Poole ar putea avea un cuvant decisiv in pozitionarea Google in segmentul social media, acolo unde Facebook a adunat o cota de piata impresionanta, anunta The Guardian.

In 2003, la varsta de 15 ani, Poole a fondat canalul 4chan. Desi nu are o notorietate la fel de mare ca Facebook sau Twitter, acesta a atras atentia multor utilizatori care vor sa posteze diferite informatii, comentarii si fotografii sub masca anonimatului.

In prezent, 4chan.org reprezinta o comunitate care atrage lunar 22 de milioane de vizitatori unici. In ianuarie 2015, Poole s-a retras din pozitia detinuta in cadrul firmei care gestiona portalul 4chan, iar in septembrie acesta a fost vandut unui investitor japonez.

Porecla de "Mark Zuckerberg al internetului underground" i-a fost atribuita lui Poole de jurnalistii revistei Rolling Stone, dupa un interviu cu tanarul din spatele retelei 4chan.

Succesul 4chan are si parti intunecate, site-ul creat de Chris Poole fiind unul in care abuzurile si hartuirea sexuala sunt practici frecvente din cauza statutului anonim detinut de utilizatori.

Reprezentantii Google au anuntat inca din noiembrie 2015 ca intentioneaza sa se pozitioneze in segmentul social media prin intermediul retelei de socializare Google+, care ar urma sa beneficieze de un face-lift si o promovare mai vizibila.

O astfel de mutare nu ar urma sa reprezinte o amenintare directa pentru Facebook, dar pericliteaza pozitiile detinute in piata de Reddit si Pinterest.

Insa, ultimele 4 luni nu au adus nimic nou in proiectul care trebuia coordonat de vicepresedintele Google, Bradley Horowitz, fapt ce a dat nastere unor speculatii privind inlocuirea acestuia.

Deocamdata, numirea lui Poole a fost confirmata doar de tanarul programator printr-un anunt postat pe Tumblr, in care acesta sustine ca va folosi experienta sa in construirea comunitatilor online in interesul Google.

Reprezentantii Google au refuzat sa comenteze inlocuirea lui Horowitz cu Poole.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Utilizatorii TikTok, remunerați pentru timpul petrecut vizionând videoclipuri. Cum funcționează
Rețeaua de socializare TikTok, operată de gigantul chinez ByteDance, și-a extins portofoliul în Europa prin lansarea aplicației TikTok Lite în Franța și Spania. Noua versiune promite o...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#Christopher Pooole, #relansare Google, #vicepresedinte Google, #fondator 4chan, #social media , #Management