Google a avut un profit cu 16% mai mare pe T1, dar pretul publicitatii online a continuat sa scada

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:54
1571 citiri
Google a avut un profit cu 16% mai mare pe T1, dar pretul publicitatii online a continuat sa scada

Profitul Google a crescut in primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari, cu venituri in crestere, in timp ce pretul publicitatii vandute pe site-uri si prin aplicatii mobile a continuat sa scada, chiar daca mai lent decat in trimestrele anterioare.

O parte mai mare a activitatii pe motorul de cautare online al Google vine de pe smartphone-uri si tablete, segment pe care publicitatea este in general mai ieftina decat cea care tinteste utilizatorii de PC-uri, scrie cotidianul Wall Street Journal.

Veniturile pentru primul trimestru, fara divizia Motorola Mobility, incorporata la mijlocul anului trecut, au urcat cu 22% la 12,95 miliarde de dolari, avans similar celui din trimestrul al patrulea. Incluzand si Motorola, veniturile au avansat cu 31%, la 13,97 miliarde de dolari.

Pretul mediu platit de clienti pentru publicitate la click-uri date de utilizatorii de internet a scazut cu 4%, fata de un declin de 6% in trimestrul al patrulea.

Scaderea de pret, inregistrata concomitent cu un avans de 20% al numarului de clikuri, a fost cea mai redusa din trimestrul al patrulea din 2011, cand compania a inceput sa inregistreze evolutia negativa.

"Investitorii sunt mai pozitivi in privinta Google decat in ultimii doi ani, pentru ca sunt mai putin ingrijorati de impactul preturilor la publicitatea pe dispozitive mobile asupra operatiunilor Google", a declarat Mark Mahaney, analist la RBC Capital Markets.

Divizia Motorola Mobility a inregistrat o pierdere operationala de 271 milioane de dolari in primul trimestru, fata de 353 milioane de dolari in ultimele trei luni ale anului trecut si 527 milioane de dolari in trimestrul al treilea. Google incearca sa aduca pe profit Motorola, inclusiv prin concedieri.

Google avea la sfarsitul primului trimestru lichiditati de 50,1 miliarde de dolari, in urcare de la 48 de miliarde de dolari la finele anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#profit Google 2013, #rezultate financiare Google 2013, #pret publicitate online, #aplicatii mobile Google , #Profit