Iata cati bani a facut Google din reclama in 2019

Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 12:53
1887 citiri
Iata cati bani a facut Google din reclama in 2019
Foto: Edcora.ro

Google, Facebook si Amazon sunt principalii jucatori pe piata de publicitate online.

Si in acest an, regele ramane Google (134,8 miliarde doari) care a raportat venituri aproape duble fata de urmatorul competitor Facebook (69,7 miliarde dolari) si de aproape 10 ori mai mari fata de Amazon (14,1 miliarde dolari), arata Edcora.ro.

Este prima oara cand sunt afisate veniturile din platforma video. YouTube are cresterea cea mai mare dar in continuare ofera ponderea cea mai mica din veniturile companiei, doar 11 procente din venitul total obtinut din publicitate pe anul 2019.

27,2 miliarde de dolari este suma obtinuta din cautari si alte tipuri de reclame pe motorul de cautare in T4, cu 17% mai mare fata de anul trecut.

4,7 miliarde de dolari a generat platforma Youtube din publicitate in trimestrul 4, o crestere de 31% fata de perioada precedenta.

6 miliarde de dolari, in crestere cu 8%, au adus colaborarile cu site-urile din reteaua de publicitate (site-uri care apartin Google sau site-uri care au oferit spatiu pentru reclame).

Pe langa veniturile din publicitate, YouTube a generat 3 miliarde de dolari in 2019 cu ajutorul celor peste 20 de milioane de abonati la serviciile music, premium si YouTube TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google venituri reclama, #publicitate google , #Rezultate financiare